Electrica a achizţionat un nou proiect de parc fotovoltaic, cu o capacitate instalată de 77,5 MW

J.P.
Piaţa de Capital / 07 decembrie 2021

Electrica a achizţionat un nou proiect de parc fotovoltaic, cu o capacitate instalată de 77,5 MW

Electrica SA a semnat, astăzi, cu Monsson un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale într-o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Tranzacţia vizează achiziţia integrală a companiei de proiect - Foton Power Energy S.R.L., deţinută integral de vânzător, care dezvoltă proiectul fotovoltaic "Bihor 1", situat în vecinătatea municipiului Oradea.

Preţul total estimat al achiziţiei este de 4.262.500 euro, iar preţul final se va determina prin ajustarea preţului total estimat în functie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

În această tranzacţie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi ai casei de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii împreună cu Ernst&Young, în timp ce Monsson a fost asistat de echipa Berechet Rusu Hiriţ.

Declaraţie Corina Popescu, Director General Electrica SA: "Achiziţia acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcţia dezvoltării sectorului de producţie de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piaţă reprezintă o soluţie viabilă. Tranziţia energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar Grupul Electrica are în acest sens o strategie foarte clar articulată".

Declaraţie Sebastian Enache, Director Dezvoltare Monsson: "De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din România, vor fi deja funcţionale. Promisiunea noastră este că vom participa în continuare activ la dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă şi vom ajuta sectorul să depăşească această criză energetică".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. proiect de parc de 77,5 MW achizitionat cu 4.262.500 euro? pentru un ATR si o schema monofilara de legare a panourilor in serie, conectare la citeva invertoare pe capat de siruri si mufat invertoarele in ceva statii trafo din cind in cind? wow...pentru asta Electrica plateste milioane. si parcul cu cit i-l instaleaza pe watt? cu 1 euro ar fi 77.500.000 euro. cu mai mult?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro