Abonament gratuit

Electrica a câştigat definitiv procesul cu SAPE

A.I.
Piaţa de Capital /

Electrica a câştigat definitiv procesul cu SAPE

Litigiul dintre Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) şi Electrica (EL), prin care SAPE a solicitat aproximativ 800 de milioane de euro de la furnizorul şi distribuitorul de energie, a fost soluţionat definitiv, în condiţiile în care sentinţa Tribunalului Bucureşti din data de 20 iunie 2019 a rămas definitivă prin neapelare, se arată într-un comunicat al Electrica remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În data de 20 iunie a anului trecut, instanţa de judecată admisese excepţiile ridicate de Electrica, privind lipsa calităţii procesuale şi a respins cererea principală de chemare în judecată formulată de SAPE, din cauza prescrierii dreptului la acţiune.

Totodată, instanţa a dispus obligarea SAPE la plata cheltuielilor de judecată catre Electrica, în cuantum de aproape 0,33 milioane de lei.

SAPE cerea despăgubirile în legătură cu aşa-zise prejudicii cauzate prin neurmărirea în trecut de către Electrica a îndeplinirii obligaţiilor post-privatizare asumate de către investitorii care au dobândit acţiuni la societăţile privatizate cu privire la care Electrica a acţionat în calitate de vânzător, astfel cum aceste obligaţii rezultau din respectivele contracte de privatizare.

Procesul se referea la contractele de privatizare de la Filiala de Distribuţie şi Furnizare Electrica Muntenia Sud, Filiala de Distribuţie şi Furnizare Electrica Moldova, Societatea de Distribuţie şi Furnizare Electrica Dobrogea, Societatea de Distribuţie şi Furnizare Electrica Banat şi Filiala de Distribuţie şi Furnizare Electrica Oltenia.

Grupul Electrica a obţinut, în primul trimestru al anului, un profit net consolidat de 80,08 milioane lei, de la pierderi de 40,85 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile au crescut cu 4,7%, la 1,658 miliarde lei.

Cel mai important acţionar al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică este Statul Român care, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine circa 48,8% din Electrica.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. exact asa cum era de asteptat.

    dreptatea a fost facuta.

    ex-directorul general Moldoveanu, tradator si combinator ALDE sub mana imediata a lui Tariceanu, a aflat in sfarsit care e finalul ideii initiate de el. 

    1. A fost penalizat cu ceva ex-directoru'? sau Motocicleanu? Oricum, alde e complet distrusa in teritoriu...

      alde naftalina motocicleanu dispare prin evaporare integrata in MISA

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie