Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Electrica îşi va majora capitalul cu cinci milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Electrica îşi va majora capitalul cu cinci milioane lei

Administratorii Electrica (EL) au aprobat majorarea capitalului social al companiei prin aport în natură şi numerar, cu suma de aproape 5,04 milioane de lei, prin emisiunea unui număr de 503.668 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 10 lei/titlu, se arată într-un raport al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Aportul indirect al Statului Român este dat de nouă terenuri în suprafaţă totală de peste 55.500 de metri pătraţi, evaluate la 2,951 milioane de lei, echivalentul a 295.114 de acţiuni, în timp ce 208.554 de titluri noi (inclusiv Certificate Globale de Depozit tranzacţionate la bursa din Londra) au fost subscrise de alţi acţionari ai Electrica, în baza drepturilor de preferinţă deţinute.

Operaţiunea de subscriere de acţiuni pentru majorarea capitalului social a Electrica cu acordarea drepturilor de preferinţă s-a derulat în perioada 1 noiembrie - 3 decembrie 2019, fiind vândute 67,3% din totalul celor 309.869 de acţiuni noi cu drepturi preferenţiale oferite.

În aceste condiţii, Electrica va anula un număr de 101.315 de acţiuni oferite şi nesubscrise în cadrul majorării de capital social, operaţiune ce a fost intermediată de BRD - Groupe Societe Generale (BRD).

Cel mai important acţionar al companiei este Statul Român care deţine indirect 48,79% din furnizorul şi dis-tribuitorul de energie electrică.

Potrivit raportului semestrial al emitentului, alţi acţionari ai Electrica sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 6,1% din companie şi Fondul de Pensii Administrat Privat NN, ce are 5,42% din capitalul emitentului.

După primele nouă luni ale anului, veniturile operaţionale totale ale Grupului Electrica au atins valoarea de 4.723 milioane lei, ceea ce reprezintă o creştere de 14,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, în timp ce profitul net consolidat s-a ridicat la 161 milioane lei, acoperind pierderea din primul trimestru, de 41 milioane lei, printr-un câştig net de 202 milioane lei, în trimestrele al doilea şi al treilea din anul curent. Valoarea de piaţă a Electrica la Bursa de Valori Bucureşti este de 3,857 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS