Electroaparataj - venituri în scădere, la semestru

C.P.
Ziarul BURSA #Companii /

Electroaparataj a raportat, vineri, un profit net de 216,53 lei, pentru primul semestru al acestui an, faţă de 442,676 lei, în aceeaşi perioadă din anul precedent.

"Societatea este în revenire după pierderea înregistrată la finalul anului 2017, prin modificări aduse în procesul de producţie ce au optimizat consumul de materii prime şi materiale", menţionează raportul transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a avut venituri de 8,621 milioane lei, în scădere faţă de cele 9,418 milioane lei din prima jumătate a lui 2017, şi cheltuieli de 8,404 milioa­ne de lei, de la 8,89 milioane lei, în intervalul ianuarie-iunie 2017.

Cifra de afaceri a Electroaparataj a fost de 8,968 milioane lei, în perioada analizată, în creştere uşoară de la 8,774 milioane lei.

Exportul, în semestrul întâi al aces­tui an, a reprezentat 83,62% din cifra de afaceri a companiei.

La 30 iunie 2018, societatea avea o medie de 97 de salariaţi, conform raportului financiar.

Compania Electroaparataj a fost înfiinţată în anul 1948, ca producător de echipament de comutaţie de joasă tensiune. Cu o gamă de produse dezvoltate de propriul departament de cercetare-proiectare sau produse sub licenţă Stotz Kontact (Germania) şi SACE (Italia), în anul 1992, Electroaparataj devine cel mai important producător local de articole electrocasnice şi de instalaţii, iar cinci ani mai târziu, la momentul privatizării, Electroaparataj îşi dezvoltă capacităţile şi tehnologiile de producţie, fiind un producător de referinţă pe harta industrială a Europei de Est.

Acţionarul majoritar al companiei este fondul de investiţii Broadhurts Investment, care deţine 55,31% din capitalul social.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS