Abonament gratuit

"Electrolux" cumpără "Anova", dezvoltându-şi afacerile cu gadgeturi de gătit

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Electrolux" cumpără "Anova", dezvoltându-şi afacerile cu gadgeturi de gătit

Producătorul suedez de electrocasnice "Electrolux" AB cumpără furnizorul de gadgeturi de gătit "Anova" din Statele Unite ale Americii, în condiţiile în care urmăreşte să se dezvoltare pe segmentul dispozitivelor conectate la smartphone-uri, destinate bucătăriilor şi locuinţelor, în general.

Aparatele electrocasnice care pot fi conectate la smartphone-uri reprezintă tehnologii emergente aşteptate să fie o zonă de creştere importantă pentru producătorii din domeniu, în anii care vin.

"Electrolux" plăteşte 115 milioane de dolari în numerar pentru "Anova", companie care distribuie un aparat de gătit ce se conectează printr-un smartphone la mii de reţete. Prin această tranzacţie, "Electrolux" speră să-şi extindă portofoliul de produse conectate.

"Aceasta este o zonă pe care o dezvoltăm (...) Este, pentru noi, o modalitate de a ne accelera dobândirea cunoştinţelor în ceea ce priveşte dispozitivele inteligente conectate", a declarat directorul executiv al "Electrolux", Jonas Samuelson, adăugând că societatea pe care o conduce vrea să beneficieze de pe urma experienţei pe care o are "Anova" în vânzarea directă, respectiv în crearea unei comunităţi de clienţi care numără 500.000 de persoane care au cumpărat produsele companiei.

"Electrolux" va mai plăti către societatea din SUA un plus de 135 de milioane de dolari, în funcţie de performanţele viitoare ale "Anova" şi va crea un centru de soluţii inteligente pentru locuinţe în San Francisco.

"Anova", companie cu sediul în San Francisco, a avut vânzări de circa 40 de milioane de dolari în 2016, iar Samuelson spune că aceasta a obţinut "un profit solid" în pofida faptului că se află într-o fază de expansiune rapidă.

Conform afirmaţiilor lui Samuelson, "Electrolux" se va concentra şi pe alte segmente, precum controlul climatic şi calitatea aerului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS