Electromagnetica - profit de 23,5 milioane lei, în perioada ianuarie-septembrie

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2022

Electromagnetica - profit de 23,5 milioane lei, în perioada ianuarie-septembrie

Anul trecut, compania era în pierdere, după primele nouă luni

Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica (ELMA) a raportat, pentru primele nouă luni ale anului, un profit net de 23,5 milioane de lei, faţă de o pierdere de 20,7 milioane de lei în intervalul ianuarie-septembrie 2021, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La jumătatea anului, Electromagnetica avea un profit de 17,9 milioane de lei, comparativ de o pierdere de 17,9 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie a anului trecut.

În primele nouă luni ale anului curent, compania a avut o cifră de afaceri de 172,9 milioane de lei, cu 37% sub cea din aceeaşi perioadă a anului 2021, în primul rând ca urmare a reducerii activităţii de furnizare a energiei electrice, conform raportului societăţii.

Pe de altă parte, cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele utilizate s-au ridicat la 93,6 milioane de lei, cu mult sub cele din primele nouă luni ale anului, de 248,4 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu angajaţii au urcat de la 24,1 milioane de lei în primele trei trimestre ale lui 2021, la 26,1 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2022.

Electromagnetica a fost înfiinţată în anul 1930, fiind listată în prezent pe Segmentul Principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la categoria Premium. Compania îşi desfăşoară activitatea în mai multe domenii, cele mai importante fiind: producerea de sisteme de iluminat cu LED, scule şi matrite; închiriere de spaţii pentru birouri, spaţii industriale, terenuri şi furnizare de utilităţi; activitatea de furnizare energie electrică; activitatea de producţie de energie electrică din surse regenerabile (produsă în centrale hidroelectrice de mică putere).

La jumătatea anului, principalii acţionari ai societăţii erau SIF Oltenia, cu 27% din titluri şi Asociaţia PAS Electromagnetica, ce deţine 24% din capitalul companiei. Evaluarea bursieră a Electromagnetica se ridică la circa 98 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Degeaba profit! A ajuns pe radarul lui Drăgoi prin Sifuri și se poate întâmpla orice!

    Si salariile unde sunt la un asemenea profit? Va spunem noi angajatii.... Jos la baza....

    Afara e vopsit gardul sa vadă lumea si in interior mori de foame........ Hai ma lasi.... Cu tutancamoni de trebuiau sa iasa la pensie de 20 xe ani siangajati de stau pe fakebook non stop.... Ca la stat

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro