Electromontaj preia pachetul majoritar de acţiuni al Electrotehnica

G.D.
Companii / 29 iulie 2022

Electromontaj preia pachetul majoritar de acţiuni al Electrotehnica

Pe 27 iulie 2022, Electromontaj a încheiat tranzacţia de preluare a pachetului majoritar (82,68% din acţiunile companiei) al Electrotehnica Echipamente Electrice SA, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare şi bobine, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Electrotehnica proiectează şi produce echipamente pentru diferite aplicaţii tehnologice, în mare parte de înaltă complexitate, care asigură conversia energiei electrice prin modificarea parametrilor sursei de alimentare sau transformarea ei într-o altă formă de energie. Electrotehnica este unul dintre principalii producători români de echipamente electrice, transformatoare şi bobine, cu o experienţă de aproape 100 de ani în domeniu.

Electrotehnica se alătură grupului Electromontaj, completând astfel gama de servicii şi produse din sistemul energetic pe care grupul o poate pune la dispoziţie clienţilor.

Electromontaj are în componenţă Emfor Montaj, companie specializată în construcţia de fundaţii pentru linii electrice şi construcţii civilie, Iproeb SA Bistriţa, unul dintre cei mai importanţi producători naţionali de cabluri şi conductori electrici precum şi unităţi de producţie proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme şi armături electrice şi o staţie de testări pentru stâlpi electrici, una dintre cele mai mari din lume.

Grupul Electromontaj se îndreaptă către finalizarea integrării pe orizontală a întregului lanţ de construcţii enrgetice, putând produce ''in house'' toate componentele structurilor energetice, cu excepţia transformatoarelor.

Grupul Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei şi un profit net de 25,5 milioane lei, se mai arată în comunicat.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb