Elefant Online atrage peste 17 milioane lei printr-un plasament privat de obligaţiuni

G.U.
Piaţa de Capital / 24 noiembrie

Elefant Online atrage peste 17 milioane lei printr-un plasament privat de obligaţiuni

Pe 23 noiembrie, Elefant Online a încheiat în mod anticipat o ofertă primară de vânzare de obligaţiuni de tip plasament privat prin care compania a reuşit să atragă 17.469.900 lei, fondurile obţinute fiind cu aproximativ 75% mai mari faţă de cuantumul necesar încheierii cu succes a ofertei, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Plasamentul a fost intermediat de TradeVille, cel mai mare broker de retail din România.

Obligaţiunile cu simbolul ELF26 emise în cadrul plasamentului privat derulat in perioada 17 - 23 noiembrie sunt denominate în lei, au scadenţa la 5 ani şi o rată anuală fixă a cuponului de 9% stabilită de emitent, cupoanele urmând să fie plătite semestrial. Valoarea nominală a unei obligaţiuni ELF26 este de 100 lei, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 80.000 lei (800 de obligaţiuni). Majoritatea subscrierilor au fost efectuate pe platforma online de tranzacţionare TradeVille.

Potrivit sursei citate, Elefant Online va face demersurile necesare listarii obligaţiunilor ELF26 pe sistemul multilateral de tranzacţionare (SMT) operat de Bursa de Valori Bucureşti, listarea urmând să fie realizată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

"Suntem bucuroşi să observăm că finanţarea recurentă la bursă, atât prin acţiuni cât şi prin obligaţiuni, devine un obicei pentru din ce în ce mai multe companii din România. După ce în 2018 Elefant Online a emis obligaţiuni răscumpărate în 2021, vedem o nouă emisiune a aceluiaşi Emitent care se încheie cu succes. Astfel, unul dintre liderii e-commerce din România atrage la bursă o parte din capitalul necesar pentru continuarea dezvoltării activităţii sale", a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille

Anterior, Elefant Online a rambursat integral suma aferentă celor 76.514 obligaţiuni corporative emise în anul 2018, ajunse la maturitate în septembrie a.c. Valoarea emisiunii de obligaţiuni lansată în urmă cu trei ani s-a ridicat la 7,65 milioane lei, iar titlurile au avut o dobândă anuală fixă (cupon) de 9%, plătibilă semestrial. Peste 600 de investitori persoane fizice şi 12 persoane juridice erau înregistrate la plata ultimului cupon.

Elefant.ro este una dintre principalele platforme de comerţ electronic din România, cu o rată anuală compusă de creştere (CAGR) a GMV (gross merchandise value) de 32% între 2018 şi 2020.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Obligatiunile SBET24 peste cateva zile implinesc 4 luni de la decontarea pe BVB si inca nu au intrat in ring.

    1. Si ce treaba are una cu alta? cumva esti prins in ele si ti-e frica ca nu se listeaza pana vine mult asteptata corectie?...comentam de mere cand de fapt s-a scris de pere....

      Si Emitentul ce spune?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro