Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

ELENA UDREA A CONTESTAT CONDAMNAREA:ICCJ a decis că va sesiza Curtea de Justiţie a UE cu privire la decizia CCR

M.I.
Anticorupţie /

Elena Udrea

Elena Udrea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în dosarul în care Elena Udrea a contestat condamnarea pentru "Gala Bute". Instanţa are întrebări cu privire la decizia Curţii Constituţionale privind completurile de cinci judecători în dosarele de fraude cu fonduri europene. Elena Udrea susţine că doar în cazul său ICCJ nu respectă decizia CCR. "Scopul fiind acela de a obţine posibilitatea de a nu respecta decizia Curţii Constituţionale în ceea ce mă priveşte şi de a nu trece la rejudecarea dosarului, aşa cum au fost obligaţi de CCR să procedeze (...) În situaţia dată, mi se pare muuult exagerată acţiunea statului paralel faţă de mine", afirmă Udrea.

La termenul de ieri în procesul în care Elena Udrea cere anularea condamnării în dosatul "Gala Bute", ICCJ a decis că va sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la decizia Curţii Constituţionale privind completurile de cinci judecători în dosarele de fraude cu fonduri europene. Astfel, ICCJ va întreba dacă decizia CC privind compunerea completurilor trebuie aplicată când este vorba de anularea, prin căi extraordinare de atact, a unor decizii definitive în dosare de fraude cu fonduri europene, scrie News.ro.

Judecata a fost amânată până când CJUE va lua o decizie.

Ulterior, Elena Udrea a scris, pe Facebook, că s-a întâmplat ce anticipa în urmă cu o lună.

"Ceea ce am anticipat acum o lună, s-a întâmplat azi! Chiar dacă nu mai sunt în proximitatea statului paralel de ani buni, îi cunosc atât de bine modul de gândire şi acţiune, încât pot înţelege mult mai repede decât cineva neavizat, ce vor să facă", a scris Udrea.

Ea a adăugat că, la termenul din luna martie, instanţa de judecată, "noul Complet de 5, a venit cu ideea stupefiantă de a sesiza Curtea Europeană de Justiţie în cazul meu, pentru a întreba dacă poate să ignore decizia CCR?".

"Scopul fiind acela de a obţine posibilitatea de a nu respecta decizia Curţii Constituţionale în ceea ce mă priveşte şi de a nu trece la rejudecarea dosarului, aşa cum au fost obligaţi de CCR să procedeze. Un pretext fiind că la mine e vorba de fapte referitoare la fonduri europene, ceea ce este o minciună pentru că eu am fost achitată pentru acuzaţia de a fi instigat angajaţii ministerului să solicite fonduri europene pentru a plăti cu bani europeni şi nu de la buget!!!!!!!!, promovarea brandului turistic al României în timpul Galei de box", a afirmat Udrea.

Ea susţine că, la termenul de luni, s-a admis, cu 3 la 2 voturi, ca sesizarea să fie trimisă la Curtea Europeană de Justiţie, "chiar dacă nu îndeplineşte condiţiile de admisibilitate prevăzute în legislaţie", conform News.ro.

"Deci, din zecile de contestaţii la executare, doar în cazul meu ICCJ nu respectă decizia CCR! Dacă eram în campanie electorală, dacă aş fi fost candidat anul acesta, aş fi înţeles.(Vezi cazul Tăriceanu, tot azi la ICCJ). În situaţia dată, mi se pare muuult exagerată acţiunea statului paralel faţă de mine, de-a dreptul incredibilă chiar!", a mai scris Udrea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar urma să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în dosarul "Gala Bute", cu trei întrebări, care se referă la posibilitatea unei instanţe naţionale de a nu aplica o decizie a Curţii Constituţionale atunci când sunt afectate interesele financiare ale comunităţii europene. Completul care judecă dosarul "Gala Bute", în care este acuzată Elena Udrea, a ridicat din oficiu posibilitatea de sesizare a CJUE, în legătură cu deciziile Curţii Constituţionale privind completurile de 5 judecători şi care afectează dosarele de fraude cu fonduri europene.

În dosarul ''Gala Bute'', Elena Udrea a depus o contestaţie în anulare, prin care solicită anularea condamnării de 6 ani închisoare, avocaţii săi invocând decizia Curţii Constituţionale privind modalitatea nelegală de constituire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă, scrie News.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS