Elevii din Capitală au intrat în grevă japoneză

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 14 ianuarie

Elevii din Capitală au intrat în grevă japoneză

Chestiunea burselor şcolare este departe de a fi lămurită astfel încât toate părţile implicate să accepte concluzia la care s-a ajuns. În următoarele două săptămâni, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) şi Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti (CMEB) organizează o grevă japoneză pentru a protesta faţă de ordinul ministrului educaţiei, domnul Sorin Cîmpeanu, în legătură cu prevederile căruia îşi exprimă ferm dezaprobarea.

În data de 4 ianuarie 2022, în Monitorul Oficial a publicat un ordin de către Ministerul Educaţiei prin care, începând cu semestrul al II-lea al anului şcolar 2021 - 2022, media minimă pentru acordarea burselor de merit urmează să crească de la 8,50 la 9,50. Potrivit celor două organizaţii: "AEBI şi CMEB condamnă cu fermitate această schimbare bruscă şi lipsită de transparenţă, întrucât Ministerul Educaţiei nu a ţinut cont de propunerile integrale ale Consiliului Naţional al Elevilor expuse în cadrul dezbaterilor publice. Totodată, ţinem să menţionăm că în urma adoptării noului prag de medie pentru acordarea burselor de merit, peste 400.000 de elevi merituoşi nu vor mai beneficia de aceasta. Pentru a-şi arăta nemulţumirea, cele două organizaţii au iniţiat o grevă japoneză comună, ce urmează să se desfăşoare pe o perioadă de două săptămâni. Astfel, elevii îşi doresc să participe la această mişcare unitară trebuie să poarte o banderolă sau articole vestimentare alb-negru şi să îşi arate susţinerea prin postarea unor story-uri cu tag către paginile de Instagram ale CMEB şi AEBI, adăugând hashtag-ul #euMERIT, cu scopul de a trage un semnal de alarmă public. Mai mult, din dorinţa de a avea un impact cât mai mare, pentru interesul superior al elevilor, este prima dată când cele două structuri de reprezentare a elevilor colaborează, având un scop comun. Astfel, au decis să unească manifestele naţionale curente într-unul singur, combinând albul purtat de Asociaţiile de Elevi din ţară, cu negrul purtat de Consiliul Naţional al Elevilor şi substructurile sale".

În ultimii doi ani, ambele structuri de reprezentare s-au implicat în problema burselor şcolare din municipiul Bucureşti, participând la dezbateri publice, şi monitorizând deciziile luate pe această temă la nivel naţional şi local.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu este nicio problema pentru ca oricum elevii bucuresteni sunt in greva japoneza de cativa ani buni.

    Absenteaza de la ore chiar si in cazurile fericite cand sunt prezenti fizic. 

    1. Si'au dat seama ca nu au nevoie de scoal pentru a fi "creatori de content". ;)

    Bravo!!! Nu va lasati asa poate speram ca in viitor vor fi oameni care lupta pentru drepturile lor. Aveti dreptate, au venit sa schimbe regulile in timpul anului. Acesti guvernanti stiu doar sa taie bani de la copiii. Demisia Ministrului Educatiei! Anularea ordinului dat de acesta. Au banii doar pentru furturile lor, acolo nu se ating, fura cat mai mult. Nu face nimic pentru invatamant, pentru alocarea de 6% PIB pentru invatamant nu se lupta acest ministru. O rusine! Acolo nu mai are tupeu sa ceara. Fura de la copiii. Hotul! Demisia! Demisia! Demisia!

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro