ICT

Elevii, invitaţi să înveţe pe...Youtube şi TikTok

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 01 aprilie

Elevii, invitaţi să înveţe pe...Youtube şi TikTok

Învăţământul se transformă de la o zi la alta. Deocamdată nu este sigur dacă educaţia online şi digitalizarea vor asigura succesul, dar măcar merită încercat. Elevii de clasa a VIII-a pot învăţa, mai nou, pentru Evaluarea Naţională de pe TiKTok, Youtube, Instagram şi Facebook, prin intermediul unor video-uri educaţionale care conţin cele mai importante concepte din materia de Limba şi literatura română. Materialele sunt realizate prin proiectul Evaluare Naţională online 2021 dezvoltat de echipa "A Fost Odată" finanţat prin programul Start ONG. Potrivit Asociaţiei pentru Educaţie Digitală: "Examenul elevilor de clasa a VIII-a este unul dintre cele mai controversate subiecte din ultimul timp.

Un an de şcoală online cu multe probleme şi goluri de învăţare, tipuri noi de subiecte, modul diferit de evaluare a competenţelor şi cunoştinţelor, toate acestea ridică numeroase întrebări atât în rândul elevilor, cât şi al părinţilor şi profesorilor. În acest context, echipa A Fost Odată s-a mobilizat în timp record şi a pregătit 12 clipuri educaţionale care conţin cele mai importante teme din materia de Limba şi literatura română: Rezumatul, Idei principale şi idei secundare, Cuvântul, Tipare textuale I (descriptiv, narativ), Tipare textuale II (dialogal, explicativ, argumentativ), Textul nonliterar, Jurnalul, scrisoarea, emailul, Textul dramatic, Personajul şi modalităţi de caracterizare, Textul liric, Cum compari două texte, Forma corectă a cuvintelor. Alături de cele 12 clipuri, elevii pot găsi pe www.afostodata.net şi fişe de lucru şi demonstraţii realizate pornind de la exemple concrete care să îi ajute să înţeleagă aceste concepte, nu doar să le înveţe pe dinafară. Cu ce se diferenţiază această abordare? Materialele sunt realizate sub forma unor video-uri de Youtube pe înţelesul generaţiei 2021. Scopul echipei nu este să dubleze materia din manual, ci să o prezinte într-o formă nouă, modernă şi relaxată. Acest conţinut se va regăsi şi sub hashtag-ul #InvatapeTikTok, în mediul unde aceşti "digital natives" îşi petrec o mare parte din timp".

Cu această ocazie, echipei i s-a alăturat profesorul de Limba şi literatura română Bogdan Raţiu din Târgu-Mureş, care îi aduce pe copii mai aproape de literatură prin metode mai puţin convenţionale: muzică, filme, podcast-uri şi prin simple discuţii deschise: "În lecţiile pe care le pregătim ne-am propus să cuprindem o parte din materia de examen mizând pe formarea competenţelor evaluate şi provocând elevii să gândească în spiritul examenului: atât din perspectiva noilor conţinuturi, cât şi tipurilor de itemi".

Zilele în care vor fi publicate materiale noi vor fi luni şi joi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro