ELIAN Solutions a înregistrat o creştere cu 74% a cifrei de afaceri în 2022, comparativ cu anul anterior

G.D.
Companii / 28 martie

Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions

Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions

ELIAN Solutions, una dintre companiile de top din România în domeniul dezvoltării şi implementării soluţiei Microsoft Dynamics 365 Business Central, local sau în Cloud - SaaS şi parte a Bittnet Group, a înregistrat în 2022 o creştere cu 74% a cifrei de afaceri comparativ cu anul anterior, ajungând la 11.938.112 lei faţă de 6.856.103 lei în 2021, conform unui comunicat remis redacţiei. Compania care este partener certificat de către Microsoft pentru soluţii de tip ERP a înregistrat aşadar un 2022 excepţional, cu o creştere semnificativă a serviciilor de implementare (implementarea a asigurat 40% din venituri, faţă de 26% în 2021). Totodată, profitul brut al companiei a crescut în 2022 la 1.551.413 lei faţă de 134.544 lei în anul precedent, în vreme ce rezultatul net a ajuns la 1.359.914 lei comparativ cu 90.297 lei în 2021.

Potrivit sursei citate, rezultatele spectaculoase înregistrate de ELIAN Solutions în 2022 se traduc, pe de o parte, în creşterea ponderii serviciilor de implementare şi, pe de altă parte, în politica de resurse umane a companiei, care, în ultimii ani, a pus accentul pe extinderea şi consolidarea echipei. Astfel, în contextul unui interes tot mai mare al pieţei pentru trecerea de la versiuni mai vechi de NAV, la Dynamics 365 Business Central, pe cea mai nouă tehnologie Microsoft, ELIAN Solutions a crescut anul trecut capacitatea de livrare de proiecte către clienţii săi. Limitările tehnologiilor vechi, cerinţele legislative (SAFT, eFactura) şi beneficiile generale aduse de ultimele versiuni lansate de producator sunt alte motive ale interesului crescut al clienţilor ELIAN Solutions pentru upgrade-uri la ultima versiune de sistem lansată de Microsoft.

În 2022, compania a avut obiectivul de creştere şi consolidare a echipei. Astfel, dacă în 2021 aceasta număra 32 de persoane, la finalul anului trecut din echipa ELIAN Solutions făceau parte 46 de persoane, recrutate pe principiul atragerii de resurse de tip senior, cu capacitate imediată de a intra în producţie. Atingerea acestui obiectiv a condus la o creştere de peste 40% a resurselor implicate în livrarea proiectelor.

Obiectivul de performanţă operaţională (KPI) pentru echipele de consultanţă şi programare pe care echipa Elian le-a implementat începând cu Q2 2022 a fost un alt factor care a condus la dezvoltarea capacităţii de livrare, concretizată în creşterea semnificativă a cifrei de afaceri în 2022. Procedura de "self-planning", prin care fiecare membru al echipei îşi gestionează proiectele împreună cu managerul de echipă şi Project Managerul a condus la eficientizarea operaţiunilor, prin trasabilitatea clară a timpilor de predare, gradul de încărcare al fiecărei persoane şi eventualele abateri de la termenele de livrare.

Anul trecut, ELIAN Solutions a lansat licenţierea de tip Software as a Service, care va fi un motor de creştere şi anul acesta, prin consolidarea veniturilor recurente din subscripţiile lunare, subliniază sursa citată.

"Estimăm că în 2023 ne vom înscrie pe acelaşi trend de creştere accelerată", spune Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions. "Pentru anul acesta avem în plan extinderea echipei, a numărului de colegi din fiecare departament, iar până la finalul anului avem convingerea că numărul acestora se va dubla. Dorim să recrutăm consultanţi de implementare, care merg la client şi au o viziune complexă a fluxului de afaceri, programatori, care personalizează soluţia software conform cerinţelor de afaceri ale clientului şi consultanţi de suport, persoane dedicate clienţilor care utilizează deja soluţia, care preiau cerinţele acestora şi le soluţionează în modul optim şi cel mai creativ", mai spune Iulian Motoi.

Consolidarea soluţiilor ELIAN pe platforma Microsoft Dynamics 365 Business Central, pe verticale de business, pentru clienţii din domeniul retail, agricultură şi imobiliare reprezintă un alt obiectiv pentru 2023. "Dorim să consolidăm şi să extindem soluţia de business dezvoltată de echipa Elian pentru companiile care activează în domeniul retail, agro - pentru producţie agricolă, - trading de cereale şi distribuţie de imputuri în agricultură. Totodată, targetăm consolidarea soluţiei existente pentru domeniul imobiliar şi creşterea numărului de proiecte pe această verticală", explică CEO-ul ELIAN Solutions. Extinderea implementării de soluţii Microsoft Business Central SaaS (în care lucrează toate companiile din grupul Bittnet şi care oferă vizibilitate sporită prin raportare şi P&L consolidate) este un alt obiectiv de business pentru 2023, la fel ca şi creşterea profitabilităţii, aliniată la nivelul grupului.

"În 2023 targetăm extinderea activităţii companiei pe pieţele externe. Ne dorim să mergem pe pieţele internaţionale cu soluţii custom dedicate diverselor scenarii de business", mai spune Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions, în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro