Elibeta Lipă: bugetul primit anul acesta nu este de aur

O.D.
Sport / 9 februarie 2023

Elibeta Lipă: bugetul primit anul acesta nu este de aur

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că nu îi place să se lamenteze în ceea ce priveşte finanţarea mică primită de la Ministerul Sportului şi va căuta soluţii pentru a mări bugetul.

"Bugetul primit anul acesta nu este de aur, dar zic eu că îl putem face de aur pe parcursul anului. Mie nu-mi place să mă lamentez, asta este, trebuie să caut soluţii. Dar asta nu înseamnă că domnul ministru a scăpat şi va sta liniştit în fotoliu. O să am grijă să-i zdruncin puţin fotoliul atunci când va fi cazul", a precizat Lipă.

Preşedinta a menţionat că Federaţia Română de Canotaj ar fi avut nevoie în an preolimpic de o sumă dublă faţă de cea primită de la Ministerul Sportului.

"Nu putem vorbi acum despre estimare privind medaliile de la Paris. Dar chiar am văzut o declaraţie a domnului ministru în care spunea că pe lângă acest buget primit de federaţii de la minister un mare aport îl are şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Da, este adevărat, nimeni nu a zis că susţinerea COSR este mică. Însă i-aş pune o întrebare domnului ministru Novak: 'Dacă aş ţine patru luni sportivii din lotul olimpic în pregătire la 'apă caldă', cum zicem noi, mi-ar ajunge bugetul primit anul acesta?' Noi cred că am fi avut nevoie să spunem de dublul sumei primite (n.r. - FRC a primit în 2023 suma de 14.000.291 de lei)... pentru că la COSR se finanţează anumite cereri de-ale noastre. Pe când rolul Ministerului Sportului e să finanţeze cam tot ceea ce presupune activitatea unei federaţii", a explicat Elisabeta Lipă, prezentă la Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti acolo unde sportivii lotului de tineret au donat sânge în cadrul campaniei "Sânge de aur".

Federaţia Română de Canotaj a primit pentru anul preolimpic 2023 de la Ministerul Sportului suma de 14.000.291 de lei, faţă de 14.550.000 de lei în 2022, în scădere cu peste 500.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bugetul sportului este deja in recesiune. Este in scadere nominala cu 3% dar in scadere in termeni reali, avand in vedere inflatia, cu 25%.

    Stiti ce inseamna asta? Recesiune in Romania. 

    Mai trebuie sa puneti la cap si anuntul publicat in presa zilele trecute despre cifra de afaceri din comertul cu amanuntul care aproape a stagnat in conditiile unei inflatii de aproape 20%... si avem toate ingredientele unei franari bruste a consumului in Romania in ultimele doua trimestre. De ce INS publica "crestere economica" este treaba ei.... si parte din minciunile care pot fi spuse cateva luni pana cand situatia va ajunge intr-un asemenea hal incat nici INS nu mai poate minti. 

    De aia bugetul Romaniei a scazut in termeni reali banii pentru sport cu 25%. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb