Elon Musk îşi apără proiectele pentru a da "putere oamenilor" pe Twitter

S.B.
Miscellanea / 7 noiembrie 2022

Elon Musk îşi apără proiectele pentru a da "putere oamenilor" pe Twitter

Criticat din toate părţile după o primă săptămână intensă în fruntea Twitter, Elon Musk şi-a apărat proiectele sale emblematice în acest weekend, inclusiv lansarea viitoare a unui abonament plătit pentru utilizatorii care doresc celebrul marcaj albastru de autentificare, informează news.ro.

"Verificarea extinsă va democratiza jurnalismul şi va da puterea oamenilor", a scris el duminică, pe Twitter.

Multimiliardarul se luptă să liniştească asociaţiile, agenţiile de publicitate şi chiar Organizaţia Naţiunilor Unite, care se tem de un val al discursurilor instigatoare la ură şi dezinformare în reţea, mai ales după ce vineri a concediat jumătate dintre angajaţii grupului.

Până în prezent, conturile eligibile (guverne, mass-media, personalităţi politice şi culturale etc.) puteau obţine adăugarea unei bife albastre la profilul lor, ca garanţie a autenticităţii.

Imediat ce a achiziţionat Twitter în urmă cu zece zile, şeful Tesla a lansat o revizie a acestui sistem, pentru ca toată lumea să poată obţine celebra insignă, şi alte instrumente practice, abonându-se la "Twitter Blue" cu 8 dolari pe lună.

Pe iPhone, aplicaţia mobilă a reţelei de socializare menţionează deja o nouă formulă, dar lansarea acesteia a fost amânată pentru miercuri, a doua zi după alegerile parlamentare din SUA, potrivit New York Times.

"Puterea oamenilor: contul tău va primi o bifă albastră, la fel ca celebrităţile, companiile şi politicienii pe care îi urmăreşti deja", promite acum Twitter.

Dar pentru mulţi observatori, certificarea conturilor trebuie să permită garantarea autenticităţii schimburilor pe platformă. Ei se tem în special de apariţia unor conturi certificate false.

"În viitor, conturile de Twitter care folosesc identitatea altcuiva, fără a specifica în mod clar acest lucru, vor fi suspendate definitiv", a spus duminică Elon Musk.

"Orice schimbare de nume va provoca o pierdere temporară a bifei albastre", a adăugat el.

El a menţionat, de asemenea, că pseudonimele sunt încă permise atâta timp cât acestea nu urmăresc să "înşele intenţionat" şi a discutat despre crearea unui alt brand pentru personalităţile publice.

"Twitter trebuie să devină de departe cea mai de încredere sursă de informaţii din lume. Aceasta este misiunea noastră", a spus el

"Şi pentru a face asta, voi lăsa pe oricine să-mi dea bani pentru a apărea ca o sursă legitimă de informaţii, în loc să garantez că toate sursele legitime de informaţii sunt autentificate corespunzător", a reacţionat un utilizator.

"Ilustraţi problema", a replicat Elon Musk. "Jurnaliştii care cred că sunt singura sursă legitimă de informaţii, aceasta este marea minciună".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo Mask.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro