Elveţienii au respins prin referendum interzicerea experimentelor medicale pe animale

S.B.
Internaţional / 14 februarie 2022

Elveţienii au respins prin referendum interzicerea experimentelor medicale pe animale

Elveţienii au respins o propunere a activiştilor pentru drepturile animalelor de a face Elveţia prima ţară care interzice experimentele medicale şi ştiinţifice pe animale, dar au aprobat restricţii mai stricte privind publicitatea pentru ţigări, în referendumuri organizate duminică, informează news.ro.

Doar 21% dintre alegători au fost în favoarea interzicerii experimentelor pe animale, iar 79% împotrivă, la referendumul la nivel naţional desfăşurat sub tradiţia elveţiană a democraţiei directe, potrivit cifrelor guvernamentale.

Susţinătorii au vrut să oprească testele, spunând că acestea nu sunt etice şi sunt inutile, dar s-au lovit de opoziţia puternicului lobby farmaceutic al ţării, care a avertizat asupra prejudiciului economic pe care o astfel de interdicţie l-ar putea provoca.

"Suntem încântaţi de respingerea clară a acestei iniţiative dăunătoare. Arată că populaţia elveţiană recunoaşte rolul central al cercetării pentru sănătatea oamenilor şi pentru prosperitatea în Elveţia", a declarat Rene Buholzer, CEO al grupului de lobby Interpharma.

Susţinătorii au spus că animalele din laboratoare şi cele folosite pentru a furniza hrană suferă o discriminare gravă.

"De ce nu avem mai multă empatie pentru ele?" a spus co-preşedintele de campanie Renato Werndli.

Într-un alt vot de duminică, alegătorii au aprobat restricţii mai stricte privind publicitatea pentru tutun, cu o proporţie de 57% pentru.

În urma acestor restricţiilor, va fi interzisă publicitatea în ziare, cinematografe, internet, la evenimente şi pe panouri publicitare, susţinătorii spunând că astfel de reclame încurajează fumatul în rândul tinerilor.

Guvernul a fost învins în alte două două referendumuri de duminică. Propunerea sa de a renunţa la impozitul de 1% pe creşterea capitalului propriu a fost respinsă de 63%, cu doar 37% în favoare, un rezultat care, potrivit ministrului de Finanţe Ueli Maurer, a transmis un semnal negativ întreprinderilor care doresc să investească în Elveţia.

De asemenea, planul Bernei de a spori sprijinul financiar pentru mass-media a eşuat, fiind respins de 55% dintre alegători.

"Majoritatea cred că probabil se dau prea mulţi bani presei şi mulţi au fost de acord cu argumentul că propunerea îi favorizează pe marii editori", a declarat ministrul Comunicaţiilor Simonetta Sommaruga, într-o conferinţă de presă alături de Maurer.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ĂstIa de la asociația drepturilor animalelor s-or fi gândit ca și omul e un biet animal potrivit darwinismului.

    Și văzând câte experimente medicale cu vaccinuri s-au făcut în ultimii doi ani, au încercat sa le stopeze.

    Ăstia Da antivaccinisti:))  

    Se face pe oameni direct

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro