Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

EMIL BOC:"Orice primar din UE ar trebui să gândească şi să acţioneze verde"

S.B.
Miscellanea /

"Orice primar din UE ar trebui să gândească şi să acţioneze verde"

Emil Boc, primarul Cluj-Napoca, oraş finalist în competiţia pentru tiltul de Capitală europeană a inovării 2020, a vorbit azi, la forumul anual Eurosfat, împreună cu primarul oraşului Leuven, Mohamed Ridouani, despre inovare, oraşe "verzi", sustenabilitate şi despre democraţia aplicată în relaţia cu cetăţenii, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, oraşul belgian Leuven a fost desemnat de Comisia Europeană, anul acesta, Capitala europeană a inovării. Cluj-Napoca a fost finalist în competiţie, alături de şase oraşe.

Viziunea lui Emil Boc este una orientată spre mediu. "Orice primar din Uniunea Europeană trebuie să gândească şi să acţioneze «verde»", a declarat el. Şi, în primul rând să aibă un plan. "Un obiectiv fără un plan este doar o dorinţă. Noi folosim oraşul ca un laborator de trai. Este important să avem ceva nou, dar inovaţie înseamnă ceva mai bun. Nu putem privi spre viitor reproducând trecutul - asta este părerea mea".

Primarul din Cluj-Napoca a subliniat că transformarea prin care a trecut oraşul, şi care continuă în această direcţie, este una firească. "Trebuie să lucrăm astfel încât să avem un ecosistem, nu un ego-sistem".

Pe lângă reţeaua de autobuze electrice, de reduceri de taxe pentru cei care construiesc clădiri sustenabile, a fost dezvoltat şi serviciul public virtual. "Avem 524 de funcţionari publici care oferă asistenţă video online. Am lucrat două luni pentru platformă şi acum ei oferă astfel de servicii, iar oamenii nu mai vin să îşi discute problemele la primărie".

Leuven este un model pentru Cluj-Napoca privind strategia de inovare.

"Principala lecţie învăţată de Cluj-Napoca de la Leuven a fost capacitatea de a aduce laolaltă toate părţile interesate din oraş, inclusiv cetăţenii, în procesul de a atinge un obiectiv. Obiectivul a fost un oraş sănătos, o calitate bună a vieţii, cu proiecte concrete în orice domeniu, nu doar inovaţie", a declarat Boc, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...... sau maro.

    Rahat securist. Sa-ti considere Dumnezeu zilele ca fiind contributivitate. Si Iadul pe baza contributivitatii tale sa-ti fie casa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie