Emisiile de carbon din UE au scăzut

A.L.
Internaţional / 1 aprilie 2019

Emisiile de carbon din UE au scăzut

Emisiile de gaze cu efect de seră reglementate de Sistemul European de Comercializare a Emisiilor (EU ETS) au scăzut cu 3,3% anul trecut, graţie avansului energiilor regenerabile, arată datele publicate luni de Comisia Europeană şi analizate de Refinitiv, transmite Reuters.

Aproximativ 45% din producţia de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană este reglementată de Sistemul European de Comercializare a Emisiilor (EU ETS), principala politică a blocului comunitar pentru a răspunde la încălzirea globală prin perceperea unui cost pentru dreptul de a emite dioxid de carbon (CO2).

Analiza efectuată de Refinitiv arată că emisiile reglementate de Sistemul European de Comercializare a Emisiilor (EU ETS) s-au ridicat la 1,757 miliarde tone CO2 echivalent, în scădere cu 3,3% faţă de 2017. Această scădere se datorează în principal reducerii emisiilor de pe urma producţiei de electricitate, în condiţiile în care producţia de electricitate pe bază de cărbune a fost înlocuită de producţia pe bază de gaze naturale, cu emisii de CO2 reduse la jumătate, precum şi de energiile regenerabile., mai informează Reuters.

"Creşterea rapidă a regenerabilelor în Europa continuă să scoată cărbunele din sectorul energiei electrice", a declarat Yan Qin, analist la Refinitiv.

Emisiile de CO2 din sectorul producţiei de energie electrică şi încălzire au scăzut cu 6,4%, în timp ce emisiile din industrie s-au redus cu 1,5%. În schimb, emisiile de CO2 din sectorul aviaţiei au crescut cu 5,7% în 2018, în condiţiile în care au avut loc mai multe zboruri. În cadrul ETS, companiile aeriene sunt obligate să raporteze emisiile pentru toate zborurile care încep şi se încheie în interiorul Uniunii Europene.

Sistemul European de Comercializare a Emisiilor (EU ETS) limitează emisiile pentru aproximativ 12.000 de centrale electrice, uzine şi companii aeriene, obligându-le să cedeze un certificat de carbon pentru fiecare tonă de CO2 emisă anual până la finele lunii aprilie al anului următor.

Datele referitoare la emisiile de CO2 sunt urmărite cu atenţie de participanţii la schema ETS deoarece oferă un indiciu cu privire la balanţa dintre cerere şi ofertă. O scădere semnificativă a emisiilor este un semnal negativ pentru piaţa emisiilor deoarece înseamnă că firmele acoperite de ETS trebuie să cumpere mai puţine certificate, mai scrie Reuters.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro