Emmanuel Macron îşi apără în Israel "lupta de zi cu zi" împotriva antisemitismului

F.D.
Internaţional /

Emmanuel Macron îşi apără în Israel "lupta de zi cu zi" împotriva antisemitismului

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a apărat "lupta de zi cu zi" împotriva antisemitismului, într-un mesaj publicat miercuri, într-o vizită în Israel, cu ocazia comemorării a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz, relatează AFP.

"La 75 de ani de la eliberarea supravieţuitorilor de la Auschwitz, cetăţeni ai Franţei şi din alte părţi sunt luaţi ca ţintă pentru că sunt evrei. Această întoarcere a urii bântuie vremurile prezente", afirmă preşedintele francez în acest mesaj destinat Memorialului israelian al Holocaustului Yad Vashem.

"Port această luptă împotriva antisemitismului zi de zi, urmărindu-l în discursuri, în comportament, pe Internet", adaugă preşedintele francez, invitând platformele online, dar şi puterile publice, societatea civilă şi indivizii să intervină "pentru a elimina conţinurile urii".

"A nu spune nimic, a întoarce privirea înseamnă a fi complice", subliniază Macron, al cărui text a fost publicat în ebraică miercuri, în Yediot Aharonot, un mare cotidian israelian în ebraică.

Înainte de a asista joi, în compania a aproximativ 40 de lideri străini, la comemorările de la Memorialul Holocaustului Yad Vashem, la Ierusalim, Macron participă la o serie de întâlniri diplomatice.

El s-a întâlnit miercuri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi urma să se întâlnească cu omologul său israelian Reuven Rivlin, iar apoi cu liderul opoziţiei Benny Gantz.

Macron se întâlneşte de asemenea, la Ramallah, în Cisiordania, cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

El urmează totodată se se adreseze comunităţii franceze din Israel, în contextul în care comunitatea evreiască franceză este îngrijorată de o ascensiune a faptelor antisemite în Hexagon.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS