Encore Capital Trust închide prima rundă de finanţare după atragerea a 18,2 milioane de lei

F.D.
Companii / 5 iulie

Robert Butoi, Director executiv al Encore Capital Trust

Robert Butoi, Director executiv al Encore Capital Trust

Societatea de investiţii Encore Capital Trust (ECT) a încheiat cu succes prima rundă de finanţare prin atragerea a 17,7 milioane de lei de la o serie de investitori strategici. Capitalul social al companiei a ajuns astfel la 18,2 milioane de lei (aproximativ 3,7 milioane de euro), conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, printre investitorii care au participat la actuala rundă de atragere de fonduri se numără mai mulţi antreprenori de succes, printre care Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, Marius Hanganu, co-fondator al Tremend Software - una dintre cele mai dinamice companii locale de IT, achiziţionată de Publicis, Iosif Szavuj, fondator al operatorului de telecomunicaţii Ines Group, Silvana Berciu, fondator în grupul de firme din care fac parte BDG Import si Loft, două branduri care echivalează cu luxul şi exclusivismul pe piaţa HoReCa din România, Ahmet Buyukhanli, dezvoltatorul complexului rezidenţial Cosmopolis şi Cristian Becheanu, fondator al lanţului de farmacii Arta, achiziţionat de Dr. Max.

Politica de investiţii a ECT va fi concentrată pe şase linii de activitate pe baza cărora compania va aduce randamente peste medie acţionarilor şi investitorilor săi.

Principalele linii de activitate vor fi achiziţionarea de unităţi în proiecte aflate în stadii incipiente de dezvoltare pe segmentul rezidenţial, la un preţ preferenţial, investiţiile de tip mezanin, care presupun participarea cu capital la procesul de dezvoltare al unui proiect şi valorificarea produsului finit, achiziţionarea de active imobiliare cu scopul obţinerii unui randament lunar din exploatarea acestora şi achiziţiile de tip iBuyer pe piaţa rezidenţială secundară.

Encore Capital Trust a fost fondată şi este condusă de o serie de antreprenori şi manageri cu o vastă experienţă pe piaţa imobiliară şi în mediul de afaceri local. Bazele companiei au fost puse deCosmin Savu-Cristescu, managing director al grupului Redport Capital, un important dezvoltator imobiliar local şi de Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanţă imobiliară SVN Romania, una dintre principalele companii de profil şi compania de consultanţă cu cea mai amplă activitate pe segmentul rezidenţial.

Echipa de management a societăţii de investiţii este formată din Robert Butoi, CFA, care va ocupa funcţia de director executiv şi care anterior a fost director pentru România al Crowdestate AS - una dintre cele mai mari platforme de crowdfunding imobiliar din Europa, din Bogdan Gubandru, în funcţia de director de investiţii, unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi imobiliari specializaţi pe segmentul de tranzacţii de investment, actualmente Head of investment în cadrul Crosspoint Real Estate / Savills, din Amalia Dîrle, care va ocupa poziţia de director financiar după o carieră de peste 12 ani în sistemul bancar, dintre care ultimii cinci pe segmentul private banking în cadrul BRD GSG, din Raluca Dobrişan, care va îndeplini funcţia de InvestorRelations Manager, după cinci ani în poziţia de Senior Broker şi Project Manager în cadrul SVN Romania, si din Elena-Diana Nedelcu, in functia de director juridic. Echipa de management este asistată juridic de Valentin Creaţa de la Popovici Niţu Stoica şi Asociaţii, una dintre cele mai apreciate societăţi de avocatură din România.

Encore Capital Trust va avea şi un Advisory Board redutabil, format din Liviu Arnăutu, fondator şi partener al administratorului de active Atlas Asset Management, Anca Gălăţescu, consultant strategic macroeconomie, Traian Briciu, preşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi partener al casei de avocatură Pop Briciu Craiu, Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA Romania şi conferenţiar universitar DOFIN în cadrul ASE, Ruxandra Jianu, partener în cadrul casei de avocatură Biriş Goran, Bogdan Iliescu, fondator al Bogdan Iliescu CorporateFinance, cu peste 20 de ani de experienţă în privatizări, fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital, Bogdan Belciu, co-fondator şi partener al companiei de consultanţă Valorem Business Advisors şi Marius Hanganu, co-fondator Tremend Software, se mai arată în comunicat.

"Am reunit în cadrul Encore Capital Trust cea mai bună echipă posibilă, de la consultanţi şi antreprenori cu o experienţă bogată pe piaţa imobiliară din România până la analişti financiari şi experţi de top în macroeconomie, legislaţie şi fiscalitate. Piaţa imobiliară prezintă numeroase oportunităţi, indiferent de segment, şi avem toate ingredientele pentru a aduce randamente peste medie, obiectivul pentru următorii doi ani fiind ajungerea la un portofoliu de investiţii cu o valoare de câteva zeci de milioane de euro", a declarat Robert Butoi, director executiv al Encore Capital Trust.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro