Crypto

Enel a câştigat contractul pentru furnizarea a 401 de autobuze electrice şi a două noi terminale electrice pentru Bogota

J.P.
Miscellanea / 20 ianuarie

Enel a câştigat contractul pentru furnizarea a 401 de autobuze electrice şi a două noi terminale electrice pentru Bogota

Enel X, linia de business a Grupului Enel dedicată serviciilor şi produselor energetice avansate, a câştigat un contract cu Transmilenio, sistemul de transport rapid cu autobuzul din Bogota, pentru furnizarea a 401 de autobuze complet electrice şi a două noi terminale electrice, de încărcare a acestora, pentru sistemul integrat de transport public (SITP - Sistema Integrado de Transporte Público) din capitala columbiană, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Atribuirea contractului vine ca urmare a parteneriatului iniţiat în 2019 de Enel X şi SITP, pentru construcţia a patru terminale electrice, care va creşte numărul de autobuze electrice furnizate de Enel X în Bogota la 900, devenind astfel un partener cheie al SITP în planul de decarbonizare a oraşului.

Bogota este al doilea mare oraş din America Latină, după Santiago de Chile, care beneficiază de o iniţiativă de transport public durabil, cu emisii zero, promovată de Enel X. Aceasta atribuire creşte la aproape 1.400 numărul de autobuze electronice gestionate de Enel X la nivel mondial.

"Atribuirea acestui contract reprezintă o nouă etapă a angajamentului continuu al Enel X privind decarbonizarea şi vizează, totodată, îmbunătăţirea transportului public electric durabil", a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X. "Oraşele găzduiesc mai mult de jumătate din populaţia lumii, contribuind semnificativ la emisiile globale de transport. Decarbonizarea mobilităţii urbane, pornind de la transportul public, ar trebui să fie o prioritate absolută şi necesită un efort masiv din partea sectorului privat şi a celui public. Enel X îşi propune să fie un partener industrial cheie în tranziţia către un model de oraş sustenabil, pentru a putea face faţă provocărilor actuale şi viitoare ale urbanizării şi electrificării, contribuind în acelaşi timp la crearea de megalopole durabile".

Autobuzele electrice, ce vor fi fabricate de BYD, producător chinez de automobile, şi vor ajunge în Bogota între sfârşitul anului 2021 şi începutul anului 2022, vor fi încărcate cu energie curată, provenind din surse 100% regenerabile, la terminalele electrice dezvoltate de Enel X. Totodată, autobuzele vor fi echipate cu camere de securitate şi Wi-Fi şi vor avea hub-uri de încărcare USB, pentru a garanta tuturor pasagerilor un serviciu confortabil, durabil şi de înaltă calitate.

Cele două terminale electrice care ar urma să devină operaţionale între noiembrie 2021 şi aprilie 2022, vor fi construite în două zone diferite din Bogotà (Usme şi Fontibon) şi vor fi echipate cu aproximativ 200 de dispozitive de încărcare pentru autobuze electrice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro