Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ENEL GREEN POWER CHILE ÎNCEPE CONSTRUCŢIA PROIECTULUI FOTOVOLTAIC DIN REGIUNEA ANTOFAGASTA

C.B.
Companii /

ENEL GREEN POWER CHILE ÎNCEPE CONSTRUCŢIA PROIECTULUI FOTOVOLTAIC DIN REGIUNEA ANTOFAGASTA

După ce va deveni operaţional, parcul Azabache va funcţiona împreună cu parcul eolian Valle de los Vientos de 90 MW. Datorită combinaţiei celor două tehnologii de producere a energiei regenerabile (panouri fotovoltaice şi turbine eoliene), proiectul va deveni prima instalaţie industrială hibridă din Chile.

Instalaţia fotovoltaică, având termenul de finalizare la începutul anului 2021, urmează să producă aproximativ 184 GWh pe an, evitând astfel emisia anuală a aproximativ 136.300 de tone de CO2 în atmosferă.

"Continuăm să dezvoltăm şi să construim proiecte de generare a energiei din surse regenerabile, în ciuda provocărilor actuale, deoarece rămânem ferm angajaţi în planul nostru de decarbonizare în beneficiul întregului sistem energetic", a declarat James Lee Stancampiano, directorul general al Enel Green Power Chile. "Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, procesele de autorizare din ce în ce mai eficiente sunt importante pentru a permite continuarea altor proiecte de generare a energiei din surse regenerabile, contribuind în continuare la creşterea economică şi sustenabilă a ţării."

În timpul construcţiei, au fost puse în practică protocoale riguroase de lucru pentru a asigura cele mai înalte standarde de siguranţă, ţinând cont de actuala pandemie, cu măsuri de protecţie care variază de la utilizarea obligatorie şi permanentă a echipamentelor de protecţie personală (PPE), până la distanţarea socială şi trasabilitatea la faţa locului. Toate cele de mai sus sunt puse în aplicare pentru a asigura sănătatea şi siguranţa angajaţilor EGPC, a lucrătorilor subcontractorilor şi a comunităţii locale.

În perioada de vârf din timpul construcţiei sale, aproximativ 230 de persoane vor lucra la proiect. Parcul fotovoltaic va avea aproximativ 154.710 panouri bifaciale, care asigură o eficienţă mai mare în captarea radiaţiilor solare, cu o capacitate de până la 20% mai mare în producerea de energie electrică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS