Enel Green Power intră pe piaţa peruană în urma rezultatului pozitiv din licitaţie

Adina Lateş
Companii / 18 februarie 2016

Enel Green Power ("EGP"), acţionând prin intermediul filialei sale Enel Green Power Peru, a primit dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei pe o perioadă de 20 de ani pentru 126 MW de energie eoliană, 180 MW de energie solară fotovoltaică şi 20 MW de hidroenergie, în urma licitaţiei pentru energii regenerabile lansate de guvernul peruan prin reglementatorul în domeniul energiei OSINERGMIN, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Cu cei 326 MW acordaţi în licitaţie, EGP va deveni până în 2018 principalul jucător din piaţa energiei regenerabile din Peru şi singura companie ce gestionează centrale cu trei tehnologii regenerabile diferite în ţară.

Confor sursei citate, EGP va investi aproximativ 400 de milioane de dolari americani în construcţia instalaţiilor regenerabile, ce vor intra în funcţiune până în 2018, în conformitate cu investiţiile menţionate în planul strategic curent al companiei. Contractele de furnizare pe perioada de 20 de ani acordate EGP prevăd vânzarea de volume specificate de energie generată de centrale.

Proiectul eolian Nazca va fi construit în Marcona, care se află în sudul litoralului peruan, mai precis în Ica, o zonă ce abundă de resurse eoliene. Acest proiect, cu o capacitate totală instalată de 126 MW, va genera aproximativ 600 GWh pe an, evitând în acelaşi timp emisia a aproximativ 370.000 de tone de CO2 în atmosferă.

Proiectul solar Rubi de 180 MW va fi construit în Moquegua, situată în zona de sud a Peru, mai precis în regiunea Moquegua, care se bucură de un nivel ridicat de radiaţii solare. Facilitatea solară va genera aproximativ 440 GWh pe an, evitând în acelaşi timp emisia a aproximativ 270.000 de tone de CO2 în atmosferă.

Proiectul hidro Ayanunga, al cărui capacitate se ridică la aproximativ 20 MW, va fi construită în zona Monzón, care se află în centrul Peru, mai precis în Huànunco. Centrala va genera circa 140 GWh anual, evitând în acelaşi timp emisia a aproximativ 109.000 de tone de CO2 în atmosferă.

"Peru are un vast potenţial de energie regenerabilă, care este încă neexploatat. Licitaţia face parte din eforturile ţării de a diversifica mixul energetic, prin creşterea ponderii energiilor regenerabile la 5% de la nivelul actual de 2%, până în 2018, în conformitate cu obiectivele stabilite prin Decretul 1002 din 2008", se arată în comunicatul amintit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro