Enel instalează 25 de staţii de reîncărcare pentru automobilele electrice în 12 oraşe

A.P.
Companii / 7 aprilie 2021

Enel instalează 25 de staţii de reîncărcare pentru automobilele electrice în 12 oraşe

Enel X România, membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel instalează 25 de staţii de reîncărcare pentru automobilele electrice în 12 oraşe din România, prin intermediul unui parteneriat cu NEPI Rockcastle, potrivit unui comunicat al Enel.

Staţiile de reîncărcare rapidă sunt instalate în centre comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din Bucureşti, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureş, Drobeta-Turnu Severin, Timişoara, Buzău, Galaţi, Brăila, Târgu-Jiu şi Satu Mare. Acestea acoperă o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta oraşe din sudul, centrul şi vestul ţării. În acest fel, Enel X îşi continuă planurile pentru dezvoltarea reţelei de staţii de reîncărcare în România, încurajând mobilitatea rutieră a clienţilor prin intermediul vehiculelor electrice.

"Continuăm planul de a dezvolta infrastructura de reîncărcare pentru şoferii care optează pentru mobilitatea electrică, apăsând pedala de acceleraţie spre tranziţia energetică şi spre o economie sustenabilă. În România, avem un plan ambiţios anul acesta pentru extinderea lanţului de staţii de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil. Suntem deja prezenţi de la est la vest şi ne-am propus să conectăm şi partea nordică a ţării de cea sudică. Acum, prin reţeaua creată de Enel X în România , orice şofer poate traversa ţara de la Timişoara la Constanţa la volanul unui vehicul electric, fără emoţii", a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.

"Una dintre direcţiile strategice NEPI Rockcastle, pe termen lung, vizează susţinerea economiei verzi din România, cât şi în celelate 8 ţări în care deţinem centre comerciale. Prin intermediul acestui proiect, ne consolidăm poziţia în domeniul sustenabilităţii şi, împreună cu Enel X, reuşim să punem pe harta mobilităţii sustenabile cele mai importante oraşe din România. În cadrul centrelor noastre comerciale vom pune la dispoziţia clienţilor locuri de parcare special amenajate pentru accesul la staţiile de încărcare a maşinilor electrice, atât în parcările noastre subterane, cât şi supraterane", a menţionat Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle.

Prin această iniţiativă, NEPI Rockcastle încurajează transportul durabil şi are în vedere minimizarea amprentei de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător. Toate proiectele de sustenabilitate ale grupului NEPI Rockcastle din cele 9 ţări, inclusiv România, sunt comunicate sub umbrela #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună). "Responsabili, Împreună" reprezintă angajamentul NEPI Rockcastle, prin intermediul centrelor comerciale din portofoliu, pentru dezvoltarea şi susţinerea comunităţilor şi reuneşte toate iniţiativele acestora, dedicate pilonilor de sustenabilitate precum educaţia, comunitatea şi protecţia mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro