Enel va investi peste 1 miliard de dolari într-o fabrică de celule şi panouri solare din Oklahoma

S.B.
Companii / 23 mai

Enel va investi peste 1 miliard de dolari într-o fabrică de celule şi panouri solare din Oklahoma

Compania italiană Enel a anunţat luni că va investi peste 1 miliard de dolari într-o fabrică de celule şi panouri solare din Oklahoma, încercând să valorifice eforturile SUA de a construi un sector de producţie de energie curată, care să concureze cu China, informează news.ro.

Fabrica va fi printre cele mai mari producătoare de echipamente solare din Statele Unite, unde majoritatea proiectelor sunt construite cu panouri importate.

Va fi, de asemenea, una dintre primele fabrici din SUA care vor produce celule solare pe bază de siliciu la scară largă.

Investiţia este una dintre cele mai mari în producţia solară de la adoptarea legii emblematice privind schimbările climatice a preşedintelui american Joe Biden, Legea de reducere a inflaţiei (IRA), anul trecut.

Instalaţiile construite cu panouri care conţin celule fabricate intern pot primi un credit fiscal profitabil, în cadrul IRA, în valoare de 10% din costul unui proiect.

Enel, care a declarat pentru prima dată anul trecut că intenţionează să construiască o fabrică solară în SUA, a selectat un amplasament în Inola, Oklahoma, lângă Tulsa. Acolo, va angaja 1.000 de oameni până în 2025.

"Extinderea Enel este o victorie uriaşă pentru Oklahoma şi sunt încântat de investiţiile lor record în economia şi forţa de muncă a statului nostru, care vor avea o moştenire de durată şi vor continua să aibă un impact asupra locuitorilor din Oklahoma pentru generaţii", a declarat guvernatorul Oklahoma, Kevin Stitt, într-un comunicat.

Instalaţia va produce anual produse solare cu o capacitate de 3 gigawaţi, primele panouri fiind aşteptate până la sfârşitul anului 2024.

În cele din urmă, producţia s-ar putea dubla la 6 GW pe an, cu alte 900 de locuri de muncă create, a spus compania.

Divizia de producţie a Enel din SUA, 3Sun USA, a selectat amplasamentul de 300 de acri din Oklahoma deoarece are utilităţi de apă şi energie şi o forţă de muncă în regiune care poate susţine imediat fabrica sa.

Viteza este esenţială pentru producătorii care doresc să profite de stimulentele IRA, care vor începe să fie eliminate treptat la sfârşitul acestui deceniu.

"Am vrut să ne mişcăm rapid", a declarat Giovanni Bertolino, şeful 3SunUSA, într-un interviu.

Compania ar putea obţine o finanţare de până la 180 de milioane de dolari din partea statului Oklahoma, dacă va îndeplini anumite condiţii de angajare şi investiţii.

Cconstrucţia fabricii din Oklahoma ar putea începe în cursul acestui an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. baga si dedemanii una la noi?

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro