Enel X a încheiat un acord cu Ferrari

G.D.
Companii / 25 iulie 2022

Enel X a încheiat un acord cu Ferrari

Creşterea cantităţii de energie produsă din resurse proprii, reducând în acelaşi timp ponderea emisiilor de CO2 în atmosferă se află la baza unui un parcurs etic spre sustenabilitate, la nivel de mediu şi economic, conform unui comunicat remis redacţiei. Enel X, divizia de servicii inovatoare a Grupului Enel, a semnat un acord important cu Ferrari, unul dintre brandurile de top din sectorul global de lux, care va avea ca rezultat construirea unei centrale fotovoltaice la sediul istoric Prancing Horse din Maranello. Cu o putere totală maximă de 1.535 kWp şi peste 3.800 de panouri solare, sistemul Enel X va acoperi o parte din nevoile de consum ale mai multor zone ale sediului Ferrari. În plus, Enel X va livra un proiect inovator în ceea ce priveşte tehnologia şi designul, personalizat pentru Ferrari: o parcare acoperită off-grid 100% care permite producerea de energie printr-un sistem fotovoltaic de 5,5 kWp cu panouri bifaciale şi un sistem de stocare de 20 kWh pe bază de acumulatori. Sistemul va permite maşinilor hibride ale companiei şi viitoarelor maşini complet electrice Ferrari să fie încărcate cu energie solară. Performanţa acestuia va fi monitorizată prin Sistemul de Management al Energiei Enel X, care va afişa datele în timp real pe un ecran LCD integrat în infrastructură.

"Suntem foarte mândri că am semnat un acord cu Ferrari, o companie italiană de excelenţă şi una dintre cele mai prestigioase mărci din lume, care a ales soluţiile tehnologice ale Enel X pentru a face mai sustenabil sediul central din Maranello, un loc legendar pentru toţi pasionaţii de motoare,", a spus Francesco Venturini, şeful Enel X. "Vom oferi Ferrari un sistem personalizat pentru producţia proprie de energie care va avea o contribuţie decisivă la reducerea emisiilor de CO2, diminuând cheltuielile cu energia ale companiei. Acest parteneriat ne consolidează poziţia de lider în dezvoltarea şi implementarea soluţiilor pentru accelerarea tranziţiei energetice şi pentru a le permite partenerilor noştri să-şi atingă propriile obiective îndrăzneţe de decarbonare."

Proiectul gândit pentru Ferrari este alcătuit din patru secţiuni diferite, prima fiind deja în curs de construcţie pe acoperişul uneia dintre clădirile sediului. Odată ce devine complet operaţional, întregul proiect va avea ca rezultat reducerea emisiilor cu peste 18.500 de tone de CO2 în 25 de ani, echivalentul a aproximativ 740.000 de tone pe an. Uzina va permite companiei să producă 1.626.802 kWh/an. Acest proiect confirmă abordarea strategică a Enel X cu privire la utilizarea energiei în conformitate cu principiile tranziţiei energetice, posibilă datorită unui ecosistem de soluţii integrate de eficienţă energetică în producţie şi procese auxiliare, electrificarea consumului, generare distribuită şi programe de flexibilizare pentru a contribui la stabilitatea reţelei electrice, generând în acelaşi timp câştiguri suplimentare pentru companii. Portofoliul de produse şi servicii este integrat în funcţie de nevoile personalizate ale clienţilor, de la analiza preliminară, prioritizarea, implementarea şi măsurarea impactului proiectelor asupra amprentei de carbon a companiei şi a produselor specifice. Toate acestea se bazează pe obiectivul strategic de a transforma energia dintr-un cost într-o oportunitate economică şi de mediu, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro