Enel X îşi consolidează poziţia de lider prin managementul consumului din Polonia

B.D.
Companii /

Enel X îşi consolidează poziţia de lider prin managementul consumului din Polonia

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, prin filiala sa locală Enel X Polska, a câştigat resurse de echilibrare a reţelei electrice prin managementul consumului de 696 MW, energie care va fi livrată în 2024 pe Piaţa de Capacităţi din Polonia. Acest succes consolidează poziţia Enel X în această ţară, compania ocupând primul loc pentru patru ani de livrare la rând, respectiv 2021-2024. Odată cu această atribuire, portofoliul Enel X de echilibrare a reţelelor prin managementul consumului din Polonia a crescut cu 28% faţă de 2023, menţinând cota companiei de 70% din acest segment pe Piaţa de Capacităţi din Polonia, informează un comunicat remis Redacţiei noastre.

Francesco Venturini, CEO al Enel X, a declarat: "Prin această atribuire, continuăm să oferim clienţilor noştri polonezi oportunităţi de generare a veniturilor pe termen lung, care îi vor ajuta în cele din urmă să îşi gestioneze mai bine energia şi costurile generale ale activităţii economice, sprijinind în acelaşi timp securitatea aprovizionării în reţelele de energie electrică ale Poloniei. Rezultatul pozitiv al licitaţiei derulată de pe Piaţa de Capacităţi, care vine din cererea în creştere de servicii de echilibrare a reţelelor prin managementul consumului din ţară, semnalează importanţa din ce în ce mai mare pe care aceste servicii urmează să le joace în viitorul sectorului electric al Poloniei."

Enel X a început să furnizeze primele sale servicii de echilibrare a reţelelor prin managementul consumului din Polonia în 2017. Pe Piaţa de Capacităţi a ţării, companiei i-au fost atribuiţi 446 MW pentru 2021 şi 546 MW pentru 2022 şi pentru 2023. În 2024, piaţa de echilibrare a reţelei prin managementul consumului va reprezenta aproape 5% din Piaţa de Capacităţi a ţării, comparativ cu o estimare de doar 2,7% pentru 2021, când Piaţa de Capacităţi din Polonia urmează să fie lansată.

Enel X deţine poziţia de lider în cadrul programelor de echilibrare a reţelelor electrice prin managementul consumului la nivel global, cu o capacitate de peste 6 GW gestionată şi repartizată în prezent în America, Europa, Asia şi Oceania.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS