ENEL X România construieşte în paarteneriat cu Kaufland România un parc fotovoltaic de 1 milion de euro

Comunicate de presă / 29 iunie 2021

ENEL X România construieşte în paarteneriat cu Kaufland România un parc fotovoltaic de 1 milion de euro

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România în Turda, cu o capacitate instalată de 1 MWp, conform unui comunicat remis redacţiei.

Proiectul presupune livrarea la cheie a unui sistem ce integrează peste 2.000 de panouri fotovoltaice amplasate pe terenul din imediata apropiere a centrului logistic Kaufland din Turda, o investiţie care se ridică la 1 milion de euro.

"Enel X continuă să sprijine mediul de afaceri în tranziţia energetică şi oferă soluţii personalizate pentru companiile care pun sustenabilitatea în prim plan. Dincolo de impactul pozitiv asupra mediului, sistemele fotovoltaice duc la scăderea costurilor cu energia electrică, oferind beneficiarilor posibilitatea să îşi urmărească producţia şi, implicit, să-şi eficientizeze consumul de energie. Ne bucurăm să lucrăm alături de companii care au demonstrat în repetate rânduri grija pentru mediul înconjurător şi ne bucurăm că duc această valoare şi în sfera electricităţii, alegând produsele noastre. Încurajăm partenerii de afaceri să investească în energia regenerabilă astăzi, pentru a fi pregătiţi mâine.", a declarat Laurenţiu Brumaru, Head of Sales & Marketing e-Industries, Enel X România.

"Prin acest demers, ne dorim să extindem acţiunile de sustenabilitate şi lupta pentru protejarea mediului înconjurător. Proiectul, primul de acest gen din reţeaua Kaufland, contribuie la reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon. Energia verde, ce provine din surse regenerabile, este o alternativă sustenabilă şi ajută la menţinerea unui mediu cât mai curat prin urmare, obiectivul companiei va fi acela de a investi şi pe viitor în astfel de soluţii alături de partenerii noştri." susţine Valer Hancaş, Director Comunicare şi Corporate Affairs, Kaufland România.

Sistemul fotovoltaic implementat pe terenul din vecinătatea centrului logistic Kaufland asigură o producţie anuală de energie electrică de 1.277 MWh, contribuind la reducerea cu 595 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul dezvoltat împreună cu Enel X aduce retailerului Kaufland România economii anuale cu energia electrică estimate la circa 112.000 de euro.

Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 2.350 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care şi-au instalat astfel de surse de producţie de energie depăşesc 500.000 de euro, prin evitarea costurilor de transport şi de distribuţie a energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

20 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9477
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6725
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8048
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8325
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.4633

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro