Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Enel X şi-a triplat numărul de puncte de încărcare a vehiculelor electrice

S.B.
Companii /

Enel X şi-a triplat numărul de puncte de încărcare a vehiculelor electrice

Enel X şi-a extins reţeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice, o creştere de aproximativ trei ori de la circa 10.500 deja disponibile, lansând serviciul eRoaming în colaborare cu operatorul olandez de reţele de încărcare a vehiculelor electrice Allego, precum şi cu Robert Bosch GmbH şi cu compania germană Innogy. În cadrul platformei de mobilitate electrică Hubject, această colaborare permite utilizatorilor aplicaţiei Enel X JuicePass să-şi încarce vehiculele electrice, fără a semna noi contracte, la staţiile de încărcare operate de Allego, Bosch şi Innogy, cu o reţea de peste 19.500 de puncte de încărcare în Belgia, Germania, Luxemburg şi Olanda.

Francesco Venturini, CEO al Enel X, a declarat: "Enel X oferă şoferilor de vehicule electrice o experienţă simplă de încărcare în toată Europa, fără a fi nevoie să se preocupe de locurile unde să-şi încarce vehiculele electrice în străinătate sau să încheie contracte cu alţi furnizori. Am finalizat acest proiect în condiţii de siguranţă şi, privind în viitor, vom continua să lansăm iniţiative similare de eRoaming pentru a încuraja redresarea economică prin modelul nostru de afaceri sustenabil. În acest scop, vom profita şi de oportunităţile vaste oferite de reţeaua Hubject, în vederea creării unei adevărate autostrăzi electrice pan-europene care să îi călăuzească pe europeni prin această perioadă plină de provocări către o societate cu adevărat deschisă."

Clienţii JuicePass vor putea utiliza aplicaţia în Germania şi Benelux pentru a vizualiza informaţii despre locaţia punctelor de încărcare, puterea disponibilă, tipul de conector, disponibilitatea în timp real şi preţurile în regim de roaming.

Reţeaua Allego din Uniunea Europeană are peste 15.000 de puncte publice de încărcare disponibile prin Hubject, dintre care peste 1.000 sunt rapide (50 până la 175 kW) şi 200 ultra-rapide (175 - 350 kW), toate instalate în Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda şi Regatul Unit. În mod similar, reţeaua Innogy are în jur de 5.000 de puncte publice de încărcare, 4.000 dintre ele disponibile prin reţeaua Hubject, dintre care 300 sunt rapide (50 până la 175 kW). Bosch operează o reţea de aproximativ 550 de puncte de încărcare, disponibile şi prin Hubject. Reţelele operate de Bosch şi Innogy sunt instalate în toată Germania.

Enel X a pus la dispoziţie o infrastructură publică compusă din aproximativ 10.500 de puncte, inclusiv cele din reţelele proprii din Italia, Spania şi România, precum şi cele din reţele terţe. Într-adevăr, compania a încheiat mai multe acorduri de interoperabilitate pentru a lărgi reţeaua publică de încărcare disponibilă clienţilor din întreaga Europă, extinzându-şi acoperirea ca furnizor de servicii de mobilitate electrică în Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, România, Slovenia, Spania, Suedia şi Elveţia. În general, Enel X îşi va creşte reţeaua de puncte de încărcare publice şi private puse la dispoziţie la nivel global la aproximativ 736.000 până în 2022, de la aproximativ 100.000 în prezent, cu scopul de a sprijini absorbţia de vehicule electrice şi decarbonizare a sectorului transporturilor.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie