E.ON:44 de localităţi şi-au redus cu până la 60% facturile pentru iluminatul public

F.D.
Politică / 16 august

44 de localităţi şi-au redus cu până la 60% facturile pentru iluminatul public

E.ON Energie România a finalizat, în ultimii patru ani, instalarea unor sisteme de iluminat public cu performanţă energetică ridicată, bazate pe tehnologie LED, în 44 de localităţi din şapte judeţe, oferind soluţii proiectate să corespundă nevoilor specifice ale fiecărei localităţi. Alte patru proiecte pentru tot atâtea localităţi sunt în curs de finalizare, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în contextul creşterii preţurilor la energie şi a presiunii exercitate pe bugetele locale, una dintre soluţiile recomandate de E.ON pentru reducerea facturilor este eficientizarea sistemelor publice de iluminat, a căror pondere în factura de energie a unei localităţi poate ajunge la aproximativ 50%.Economia obţinută poate fi de până la 60% din consumul de energie cu iluminatul public, comparativ cu sistemele vechi de iluminat, iar beneficiile sunt pe termen lung.

În cadrul proiectelor implementate de E.ON până în prezent au fost montate, în total,aproximativ4.250 de corpuri de iluminat moderne. Unele proiecte au presupus, conform cerinţelor beneficiarilor, şi extinderi ale sistemelor, precum şi implementarea unor sisteme inteligente de telegestiune, care asigură reduceri suplimentare de consum.

În comuna Costeşti din judeţul Vaslui, în cadrul unui parteneriat cu primăria, au fost înlocuite 300 de corpuri vechi de iluminat exterior, ceea ce a adus o economie de 57% la factura cu iluminatul public al celor şase localităţi aparţinătoare.

În comuna Ususău din judeţul Arad, care mai are în componenţă cinci localităţi, a fost realizat un proiect prin care au fost montate 426 de corpuri noi de iluminat exterioare, economia rezultată fiind de 47% din consumul de energie al localităţilor pentru iluminatul stradal.

Iluminatul interior al clădirilor publice are, totodată, un potenţial semnificativ de eficientizare energetică pentru primării. La Zăbrani, judeţul Arad, compania E.ON a înlocuit toate cele 391 de corpuri de iluminat vechi, economia rezultată fiind de 53%.

Alte beneficii aduse de sistemele de iluminat public cu tehnologie LED sunt: reducerea costurilor operaţionale şi de întreţinere, lămpi cu durate mai mari de utilizare, corpuri de iluminat fiabile, rezistente, cu protecţie ridicată împotriva factorilor de mediu, îmbunătăţirea calităţii luminii, impact redus asupra mediului şi, totodată, reducerea emisiilor de carbon, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro