E.ON ENERGIE ROMÂNIA:Clienţii eligibili au primit facturile cu valorile compensate şi la preţurile plafonate

G.B
Companii / 14 ianuarie

Clienţii eligibili au primit facturile cu valorile compensate şi la preţurile plafonate

E.ON Energie România a emis facturile pentru energie electrică şi gaze naturale cu valorile compensate şi la preţurile plafonate, acestea fiind calculate începând cu primele zile ale lunii noiembrie 2021 pentru consumatorii casnici, iar începând cu luna decembrie 2021 şi pentru consumatorii non-casnici, care se încadrează în prevederile OUG 118/2021, astfel cum a fost modificată şi aprobată prin Legea nr. 259/2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Compania nu are niciun profit ca urmare a crizei energetice şi nu îşi măreşte cota proprie în facturi.În acest moment au fost efectuate primele controale ale ANPC pentru a verifica dacă E.ON Energie România aplică Legea 259/2021 şi nu au fost identificate neconformităţi legate de plafonare sau de nivelul de compensare.

Astfel, în facturile aferente lunilor noiembrie şi decembrie 2021, aproximativ 60% din totalul clienţilor casnici la energie electrică şi peste 50% din totalul clienţilor pentru gaze naturale au fost eligibili pentru măsurile de sprijin şi au beneficiat de compensare şi/sau, respectiv plafonare, conform criteriilor stabilite de lege.

"Ne aşteptăm ca din luna ianuarie numărul de beneficiari să crească. Este adevărat că nu toţi clienţii noştri sunt eligibili pentru schema de sprijin, măsurile de plafonare sau compensare fiind aplicate conform condiţiilor de eligibilitate stipulate de lege. Acest lucru se întâmplă dacă preţul este sub plafonul stabilit de lege în contract sau consumatorul are un interval de consum pentru care legea nu prevede o reducere.

Cu privire la modul în care se aplică mecanismul de compensare precum şi criteriile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească clienţii noştri astfel încât să poată beneficia de măsurile de sprijin, E.ON Energie România a derulat o campanie de informare prin diverse canale de comunicare", susţin reprezentanţii companiei.

Orice client care are nelămuriri referitoare la noile reglementări privind compensarea facturilor, cui i se adresează, când şi cum se acordă, poate accesa pagina de site dedicată a companiei pe acest subiect: eon.ro/compensare-facturi-energie.

De asemenea, clienţii pot accesa secţiunile dedicate acestui subiect şi pe paginile web ale Ministerului Energiei şi Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

În cazul în care revizuirea sau clarificările ulterioare aduse legii sau a normelor de aplicare a acesteia implică necesitatea unor corecţii, E.ON Energie România îi asigură pe clienţii săi că va avea grijă să ia în considerare aceste ajustări pentru următoarele facturi.

E.ON Energie România susţine a făcut mari eforturi pentru adaptarea tehnică, în timp record, a sistemului de facturare, astfel încât aceste modificări impuse de noua legislaţie să fie implementate rapid, iar clienţii săi să poată beneficia de schema de suport de la stat, încă de la începutul sezonului rece 2021-2022, respectiv din luna noiembrie.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9050
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0290
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8089
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5907

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro