E.ON:Majoritatea utilizatorilor online nu se gândesc la consumul de energie atunci când urmăresc conţinut video sau audio

F.D.
Miscellanea /

Majoritatea utilizatorilor online nu se gândesc la consumul de energie atunci când urmăresc conţinut video sau audio

Două treimi dintre germani nu consideră o problemă majoră pentru mediu consumul ridicat de energie electrică al centrelor de date, cauzat de streaming-ul video, relevă un sondaj realizat recent de institutul de cercetare de piaţă Kantar şi E.ON, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit studiului, 71% dintre internauţii germani fie nu conştientizează, fie pur şi simplu ignoră consumul ridicat de energie electrică al centralelor de date, mai informează sursa.

Concluziile studiului dau un semnal de alarmă în legătură cu aspecte care tind să treacă neobservate şi care decurg din utilizarea platformelor de streaming. Nu sunt disponibile date specifice pentru România însă pot exista similitudini având în vedere că ţara noastră se bucură de viteze foarte bune de Internet. În consecinţă, este încurajat consumul de date online, fapt dovedit şi de popularitatea platformelor de streaming.

Atât compania E.ON, cât şi organizatii preocupate de energia verde şi chiar mediul academic sunt tot mai preocupate în ultimii ani să cuantifice impactul noilor tehnologii asupra mediului şi să semnaleze potenţialele pericole ascunse .

Sondajul realizat în Germania relevă faptul că, astăzi, vizionarea materialor video reprezintă 80% din traficul global de date. Numai la nivelul acestei ţări, utilizatorii de platforme de streaming au urmărit, anul trecut, aproape cinci miliarde de ore de filme şi seriale.

Printre posibilele motive ale lipsei de implicare s-ar putea număra două trenduri identificate de sondajul E.ON. Mai bine de jumătate dintre cei întrebaţi consideră că lucrurile nu vor evolua mai departe de atât la capitolul consum de date şi că a fost atins un maximum posibil. Tot majoritari sunt şi cei care subestimeaza nivelul consumului de energie.

54% dintre toţi respondenţii germani sunt convinşi că nu vor folosi în viitor internetul mai des decât o fac acum.

Când au fost îndemnaţi să estimeze consumul de energie al centralelor de date oferindu-li-se 3 variante de raspuns, doar 41% dintre cei intervievaţi au ghicit valoarea corectă. Toţi ceilalţi au mizat pe cifre mai mici.

Realitatea este că centrele de date din Germania consumă la fel de multă energie electrică ca un oraş de 4 milioane de locuitori.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS