E.ON oferă soluţii de stocare a energiei produsă acasă de panourile fotovoltaice

G.B
Companii / 26 noiembrie 2021

E.ON oferă soluţii de stocare a energiei produsă acasă de panourile fotovoltaice

E.ON Energie România oferă, începând cu luna noiembrie a.c., pentru clienţii rezidenţiali care au calitatea de prosumatori o soluţie de stocare, prin baterii, a energiei produsă de panourile fotovoltaice pentru consumul propriu, conform unui comunicat remis redacţiei.

Sistemul propus de companie este unul hybrid, on-grid sau off-grid, şi are o garanţie de 10 ani acordată de producător. El are capacitatea de a livra energie atunci când producţia panourilor solare este mică sau deloc şi poate prelua consumul de energie electrică al casei atunci când alimentarea din reţea este întreruptă.

Această iniţiativă vine să completeze portofoliul de soluţii de producere a energiei fotovoltaice şi totodată să răspundă interesului crescut al clienţilor de a deveni prosumatori.

"Încă de anul trecut am lansat pe piaţă E.ON Solar Home, o soluţie prin care ne sprijinim consumatorii rezidenţiali să-şi producă acasă propria energie din surse regenerabile iar acum facem încă un pas prin a le oferi şi soluţii de stocare. Dorim să fim partenerul lor pe drumul către un viitor sustenabil şi să contribuim împreună la reducerea emisiilor de CO2. Un singur punct de contact, o soluţie completă la cheie, echipamente premium şi timp de instalare redus, sunt câteva dintre avantajele care ne diferenţiază în piaţă", a declarat Claudia Griech, Director General al E.ON Energie România.

Pentru cei care doresc să devină prosumatori este important să ştie că E.ON este alături de ei pe parcursul întregului proces, compania ocupându-se de evaluarea locului de consum, de întocmirea proiectului tehnic, obţinerea avizelor necesare, instalarea sistemul centralei fotovoltaice, precum şi după finalizarea procesului, de realizarea mentenanţei sistemului şi verificarea instalaţiei electrice.

În ultima perioadă, clienţii rezidenţiali au accesat toată gama de putere disponibilă: 3 kW, 4 kW, 5 kW, 6kW, 8kW, 10 kW, 12 kW, 15 kW, atât în sistem monofazic cât şi trifazic. Preţurile încep de la circa 24.000 lei pentru sistemul monofazic 3 kW, fără opţiune de stocare, şi ajunge la circa 44.000 lei cu sistem de stocare a energiei cu baterii de 5 kW.

Un alt avantaj pentru clienţi este că pot să aleagă să achite proiectul integral sau în rate lunare fixe pe o perioadă de 1, 3, 5 sau 7 ani.

Primul pas pentru cei care doresc să devină mici producători de energie este să acceseze eon.ro şi să solicite o ofertă, acesta fiind disponibilă acum în zece judeţe din ţară (Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Timiş, Arad, Cluj şi Mureş). Compania intenţionează să extindă oferta în încă zece judeţe pe parcursul anului viitor.

Pentru companiile şi instituţiile care sunt interesate să devină prosumatori, oferta de soluţii de generare fotovoltaică a E.ON cuprinde centrale solare on-grid cu puteri între 33 şi 100 KW şi este disponibilă la nivel naţional.

Portofoliul de prosumatori al companiei s-a dezvoltat rapid în ultima perioadă, atât pe segmentul rezidenţial cât şi pe cel non-rezidenţial, ajungând la momentul actual la circa 240 de proiecte de generare fotovoltaică. În cadrul acestor proiecte compania va instala în total 40.000 de panouri fotovoltaice care vor produce anual aproximativ 16.500 MWh de energie regenerabilă şi vor contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 4.200 tone pe an, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9050
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0290
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8089
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5907

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro