E.ON şi Plimob finalizează construcţia unei centrale fotovoltaice de 1 MW

V.G.
Companii / 14 decembrie 2022

E.ON şi Plimob finalizează construcţia unei centrale fotovoltaice de 1 MW

E.ON Energie România şi Plimob finalizează luna aceasta construcţia unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 1 MW, în urma unei investiţii în valoare de aproape 775.000 de euro, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, centrala va avea 2.400 de panouri fotovoltaice montate pe acoperişurile a trei clădiri ale fabricii Plimob din comuna Sarasău, pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 de metri pătraţi.

"Creşterea competitivităţii, eficienţa energetică, stabilizarea costurilor lunare cu energia şi, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac ca investiţia într-o centrală fotovoltaică să fie profitabilă, dar şi sustenabilă. În acest an, E.ON a finalizat şi predat partenerilor economici 68 de centrale fotovoltaice, fiecare proiect realizat, cum este şi acesta cu Plimob, reprezentând încă un pas pe care-l facem împreună spre o economie pusă în mişcare de energia verde", a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

"Pentru a putea folosi resursele naturale trebuie mai întâi să le protejezi. După investiiţile făcute pentru dotarea cu utilaje şi capacităţi de producţie ultamoderne, investiţia în această centrală va aduce pentru Plimob S.A. reducerea consumului de energie electrică din reţea şi va contribui în mare măsură la protejarea mediului, prin consumul de energie verde. Prin proiectul desfăşurat în parteneriat cu E.ON se reduc emisiile de CO2 cu 270 tone pe an. Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producţie", a declarat Vasile Godja, director general Plimob.

Centrala fotovoltaică va asigura Plimob circa 1.227 MWh pe an de energie electrică, acoperind 14% din energia necesară în procesul de producţie.

Începând din anul 2019 şi până în prezent, E.ON a finalizat peste 150 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producţia totală de energie fotovoltaică depăşeşte 36 GWh pe an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 tone pe an, se precizează în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb