E.ON si Samus TEC încheie un parteneriat pentru construirea unei centrale fotovoltaice

G.U.
Companii / 12 octombrie 2020

E.ON si Samus TEC încheie un parteneriat pentru construirea unei centrale fotovoltaice

Companiile E.ON Energie România şi Samus TEC Dej au semnat un parteneriat strategic în valoare de circa un milion de euro în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai importante sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România, conform unui comunicat de presă.

E.ON va construi o centrală fotovoltaică cu o putere instalată de 1.108 kWp care va produce anual circa 1.250 MWh de energie electrică din surse regenerabile. În felul acesta, compania Samus TEC, unul dintre principalii jucători de pe piaţa construcţiilor din România, îşi asigură anual între 8 şi 10% din necesarul de energie electrică.

Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România, a declarat: "Fiecare nou parteneriat pentru sisteme de generare a energiei foto-voltaice ne motivează să mergem mai departe pe drumul sustenabili-tăţii. Este un drum pe care ni l-am asumat şi ştim că viitorul nu poate fi gândit decât din această perspectivă. De aceea, ne dorim ca soluţii-le noastre de producere a energiei verzi să fie implementate la cât mai mulţi parteneri".

Ioan Tecar, CEO Samus TEC, a declarat: "Am investit continuu în utilaje tehnologice moderne, cu fluxuri de producţie integrate, capabile să realizeze produse la standarde inter-naţionale, prietenoase cu mediul. Prin urmare, investiţia într-un parc de panouri fotovoltaice este un demers natural menit să eficientizeze procesele de producţie proprii, prin reducerea costurilor cu energia electrică şi să fie parte integrantă a efortului european şi naţional de a creea un viitor mai verde".

Potrivit comunicatului, E.ON va monta 3.360 de module fotovoltaice pe acoperişul unei hale din Dej pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 metri pătraţi. Beneficii-le proiectului nu se rezumă doar la cantitatea de energie electrică produsă din energie solară şi preluată pentru autoconsum, acestea în-semnând deopotrivă şi protejarea mediului înconjurător, prin reduce-rea poluării. Anual, firma dejeană va reduce emisiile de CO2 cu peste 394 tone, iar deşeurile radioactive cu 3,75 kg.

Începând din anul 2018 şi până în prezent, E.ON a dezvoltat un număr de peste 120 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienţi din sectoare variate ale economiei. Au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai perfor-mante industrii. Odată cu finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare producţia totală de energie fotovoltaică va ajunge la 30.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro