Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Epilepsy Challenge, cros în scop umanitar

A.S.
Comunicate de presă /

Epilepsy Challenge, cros în scop umanitar

Asociaţia Lions Club District 124 România şi Centrul pentru Tineret al Primăriei Bucureşti organizează, duminică, 28 octombrie, în Parcul Herăstrău, un cros în scop umanitar, Epilepsy Challenge.

Scopul acestei acţiuni vizează strângerea fondurilor necesare înfiinţării unor noi Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG, în diferite zone geografice din ţara noastră, conectate atât între ele, cât şi cu alte centre universitare din ţară, dar şi cu cele internaţionale.

De asemenea, organizatorii evenimentului îşi propun, prin organizarea acestui cros, achiziţionarea unor aparate videoEEG de electroencefalogramă EEG, pentru depistarea şi diagnostricarea corectă a cazurilor de epilepsie.

Epilepsia este afecţiunea sistemului nervos central, care permite apariţia unor crize tranzitorii ce tulbură activitatea cerebrală, însă, între crize, pacienţii sunt şi se comportă, de cele mai multe ori, normal. Oficial, sunt înregistrate 130.000 persoane cu epilepsie, dar numărul real, în România, se apropie de 400.000.

Startul se va da la ora 10:00, punctul de plecare fiind Insula Trandafirilor. Distanţa parcursă va fi de 5 km, fără limita de timp şi vârstă.

La eveniment vor participa atât profesionişti din domeniul sănătăţii - medici, farmacişti, asistenţi medicali -, cât şi publicul larg ce manifestă solidaritate faţă de persoanele care se confruntă cu această afecţiune.

"Proiectul Telemedicină în Epilepsie a fost iniţiat în 2016 de către un grup de medici, susţinut de Asociaţia Cluburilor Lions România şi sponsori. Există încă diferenţe majore între modurile în care se abordează problema epilepsiei în arii geografice din ţară, atât din cauza echipamentelor medicale, cât şi a gradului de pregătire a personalului medical. Telemedicină în epilepsie oferă şansa oricărui pacient la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casă pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare. Practic, un pacient dintr-un oraş îndepărtat, într-o zonă slab deservită medical, are şansa de a fi consultat de un specialist din ţară sau din străînătate cu mare experienţă", a declarat Bogdan Florea, Coordonatorul Telepilepsy - Telemedicină în Epilepsie în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS