Erdogan ameninţă presa cu represalii pentru conţinut nociv

G.B
Internaţional / 29 ianuarie

Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan

Presa turcă va face obiectul unor "represalii" dacă publică informaţii care aduc prejudicii valorilor de bază ale naţiunii, a ameninţat astăzi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, într-un gest care ar putea releva o amplificare a cenzurii, potrivit Reuters, citată Agerpres.

Într-o notă publicată în Jurnalul oficial, Erdogan afirmă că sunt necesare măsuri pentru a apăra "cultura naţională" turcă şi pentru a evita ca "dezvoltarea copiilor să fie afectată prin expunerea lor conţinuturi nocive în pe toate mediile scrisă, verbală şi vizuală".

Deşi nu precizează care sunt conţinuturile vizate, preşedintele turc avertizează că activităţile "pe faţă sau disimulate care urmăresc să submineze valorile morale şi naţionale şi să perturbe structurile familiale şi sociale" ar putea face obiectul unor proceduri judiciare.

Aflat la putere de aproape 20 de ani, Recep Tayyip Erdogan a atacat adeseori presa, acuzând-o că este împotriva unor valori conservatoare pe care el le susţine şi care sunt în centrul programului politic al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), formaţiunea sa politică.

Vizată de mai multe campanii de denigrare şi represiune, presa turcă este deţinută în prezent în procent de 90% de stat sau de apropiaţi ai regimului.

Aliaţi şi critici ai săi din Occident afirmă că Erdogan s-a folosit de tentativa de lovitură de stat eşuată din 2016 pentru a înăbuşi disidenţa şi a eroda drepturile sociale şi toleranţa.

Guvernul neagă aceasta, susţinând că măsurile au fost luate din cauza gravităţii ameninţărilor la adresa Turciei, iar libertatea de exprimare religioasă a fost restaurată într-o republică odată puternic laică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

20 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9477
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6725
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8048
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8325
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.4633

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro