Revista BURSA Construcţiilor

ERIC STAB:''Investiţii de 70 de miliarde de euro în următorii zece ani în sectorul energetic românesc''

G.U.
Miscellanea / 10 mai

''Investiţii de 70 de miliarde de euro în următorii zece ani în sectorul energetic românesc''

Companiile au anunţat investiţii de peste 70 de miliarde de euro în sectorul energetic românesc în următorii zece ani, cea mai mare parte fiind în producţia de electricitate, a afirmat, astăzi, Eric Stab, vicepreşedintele Consiliului Investitorilor Străini şi CEO al Engie România, conform Agerpres.

El a participat la o conferinţă online pe tema tranziţiei energetice, organizată de FIC.

"Cea mai mare parte din această sumă, 31 de miliarde de euro, se va duce în sectorul electricităţii: 26 de miliarde de euro în producţie, inclusiv în surse regenerabile, iar restul de 5 miliarde de euro în reţele", a spus Stab.

Totodată, 24 de miliarde de euro vor merge spre sectorul gazelor naturale, 19 miliarde în producţie, incluzând sectorul offshore, iar restul de 5 miliarde în conducte.

"O sumă de 13 miliarde de euro va merge spre renovarea clădirilor, iar 3 miliarde de euro în încălzirea urbană", a continuat reprezentantul FIC.

La rândul său, Christina Verchere, vicepreşedinte al FIC şi CEO al OMV Petrom, a arătat, în aceeaşi conferinţă, că este esenţial ca România să se pregătească să atragă fondurile puse la dispoziţie de UE pentru tranziţia energetică.

"70 de miliarde de euro este o sumă uriaşă, trebuie să fim siguri că avem fondurile necesare pentru ca aceste proiecte să fie puse în practică. Tranziţia energetică este cea mai mare schimbare prin care trec companiile din acest sector. Abilitatea principală este să absorbim banii. Trebuie să fim siguri că vom absorbi aceşti bani, sunt sume uriaşe care vor fi disponibile, încă nu s-a stabilit cu exactitate cuantumul lor, dar trebuie să ne pregătim să aducem aceşti bani. Este esenţială cooperarea între sectorul privat şi cel public", a precizat Verchere.

Ea s-a referit la importanţa unei legislaţii clare, care să nu fie urmată de modificări, ci să fie predictibilă, pentru a atrage investitorii.

"Mecanismul pentru consumatorii vulnerabili este esenţial şi să fie pus în implementare cât mai repede posibil", a subliniat Verchere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro