Ernst & Young va plăti 100 de milioane de dolari în SUA, pentru închiderea unei investigaţii

S.B.
Companii / 29 iunie

Ernst & Young va plăti 100 de milioane de dolari în SUA, pentru închiderea unei investigaţii

Firma de audit Ernst & Young va plăti 100 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA potrivit cărora auditorii săi au fraudat examenele de contabilitate pentru certificare publică (CPA) şi că a indus în eroare anchetatorii agenţiei, informează news.ro.

Ernst & Young a recunoscut acuzaţiile şi a fost de acord să plătească ceea ce SEC a spus că este cea mai mare amendă aplicată împotriva unui auditor.

"EY recunoaşte constatările stabilite de SEC", a declarat Brendan Mullin, directorul de relaţii cu mass-media al EY, adăugând că răspunsul companiei a fost "minuţios, extins şi eficient".

"La EY, nimic nu este mai important decât integritatea şi etica noastră".

CPA este calificarea cheie pentru contabilii din Statele Unite. EY a fost, de asemenea, de acord " să ia ample măsuri de remediere pentru a rezolva problemele de etică ale companiei", a spus SEC.

Autoritatea de reglementare de pe Wall Street a constatat că 49 de profesionişti ai EY "au obţinut sau au distribuit" chei de răspuns la examenele de licenţă CPA, în timp ce alţi sute au trişat pentru a finaliza componentele de formare profesională continuă referitoare la etica CPA.

"Această acţiune implică încălcări ale încrederii de către supraveghetorii... însărcinaţi să auditeze multe dintre companiile publice ale naţiunii noastre. Este pur şi simplu revoltător faptul că tocmai profesioniştii responsabili de surprinderea înşelăciunii de către clienţi au înşelat la examenele de etică", a declarat Gurbir Grewal, directorul de aplicare al SEC, într-un comunicat.

"Şi este la fel de şocant că Ernst & Young ne-a împiedicat să investigăm aceste abateri", a adăugat Grewal.

EY a transmis SEC că nu a avut probleme cu frauda atunci când, de fapt, firma a fost informată de o posibilă fraudă la un examen de etică CPA, de către un membru al personalului, a spus SEC.

Agenţia a adăugat că EY a recunoscut că nu şi-a corectat afirmaţia chiar şi după ce o investigaţie internă a EY a confirmat că a existat fraudă şi chiar şi după ce avocaţii săi seniori au discutat problema cu conducerea superioară a firmei.

Ordinul SEC constată, de asemenea, că EY a încălcat o regulă care impune companiei să menţină integritatea în prestarea unui serviciu profesional.

SEC a ordonat EY să reţină doi consultanţi independenţi pentru a ajuta la remedierea deficienţelor sale. Unul va revizui politicile şi procedurile firmei referitoare la etică şi integritate. Celălalt va examina comportamentul EY cu privire la eşecurile sale de dezvăluire, inclusiv dacă vreun angajaţi EY a contribuit la eşecul companiei de a-şi corecta declaraţia înşelătoare, a spus SEC.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro