Erste dă un preţ ţintă de 28,5 lei pentru MedLife, cu 60% peste cel din piaţă

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 martie 2022

Erste dă un preţ ţintă de 28,5 lei pentru MedLife, cu 60% peste cel din piaţă

Corecţia recentă apărută pe fondul crizei din Ucraina se traduce printr-un potenţial de creştere al acţiunilor M, conform Erste Dacă percepţia riscurilor la nivelul instituţiei se va schimba, Erste va modifica evaluarea şi ţinta de preţ pentru MedLife

Erste Group dă o ţintă de preţ de 28,5 lei pentru acţiunile MedLife (M) în următoarele douăsprezece luni, cu 60% peste cel de ieri din piaţă de la ora 16:00, după cum reiese dintr-un raport semnat de Caius Râpanu, ce a fost publicat pe portalul BVB Research.

Potrivit documentului, rezultatele obţinute de prestatorul private de servicii medicale pentru anul trecut şi achiziţiile realizate formează o bază solidă de creştere.

"În ciuda evenimentelor din regiune, ultimele rezultate anuale ale MedLife, laolaltă cu un nou an cu achiziţii de succes, continuă să dea imaginea unei companii de prim rang cu avantaje ample, chiar şi în condiţiile unei prognoze conservative a Ratei Anuale Compuse de Creştere (CAGR) atât ale volumelor cât şi ale preţurilor", se arată în document.

Conform raportului, în absenţa unui colaps regional sau a unei recesiuni economice nemaiîntâlnite în România, MedLife ar trebui să rămână una dintre alternativele în ceea ce priveşte serviciile medicale, atât pe segmentul de clienţi premium cât şi pentru cel mediu.

"Compania ar trebui să continue să valorifice calitatea superioară a serviciilor, prezenţa geografică şi strategia activă de achiziţii, ce completează creşterea organică şi strategia corporativă inovatoare", se menţionează în raport.

Erste îşi menţine recomandarea de "Cumpărare" pentru MedLife şi creşte preţul ţintă la 28,5 de lei pe acţiune. În raportul anterior, publicat în data de 24 noiembrie a anului trecut, Erste indica o ţintă pentru preţul acţiunilor M de 26,5 lei, care deocamdată nu a fost atinsă. "Creşterea ţintei noastre de preţ, pe baza modelului DCF (n.r. modelul Fluxurilor de numerar actualizate), vine pe fondul bazei mai ridicate dată de datele financiare publicate recent, menţinând ipotezele de creştere conservatoare", se menţionează în document.

Pentru anul trecut, prestatorul privat de servicii medicale a raportat o apreciere a veniturilor cu 33%, până la 1,43 miliarde de lei, în condiţiile în care toate segmentele de business au avut creşteri consistente ale încasărilor. Profitul net consolidat s-a ridicat la 117,5 milioane de lei, cu 84% peste cel din 2020, şi de peste şase ori mai mare decât cel din anul pre-pandemic 2019. Marja netă de profitabilitate a fost de 8,2% anul trecut, faţă de 5,9% în 2020 şi 1,9% în 2019, conform raportului.

În opinia echipei de analiză a grupului bancar, corecţia recentă a pieţei apărută pe fondul crizei din Ucraina se traduce printr-un potenţial de creştere considerabil al acţiunilor MedLife, dar dacă percepţia riscurilor la nivelul instituţiei va schimba evaluările la nivel regional, Erste va modifica evaluarea şi ţinta de preţ pentru MedLife.

Pentru acest an, Erste estimează pentru prestatorul de servicii medicale un rezultat net consolidat de 117,3 milioane de lei, apropiat de cel obţinut anul trecut, care va urca la 196,3 milioane de lei în 2023. Marja netă este estimată la 6,9%, sub cea de anul trecut, şi la 10,09% în anul următor.

Erste Group a iniţiat acoperirea MedLife în data de 31 martie a anului trecut, cu o recomandare de "Cumpărare" şi un preţ ţintă de 13,6 lei, cu circa 35% peste preţul din acel moment al acţiunilor companiei. Ţinta indicată de echipa grupului bancar a fost atinsă în a doua parte a lunii mai. În cele trei rapoarte ulterioare din mai, septembrie şi noiembrie, Erste şi menţinut recomandarea de "Cumpărare" pentru MedLife şi a ridicat succesiv preţul ţintă al acţiunilor M.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Erste face recomandari care miros a publicitate ieftina in timp ce cotatia proprie, a bancii, a scazut cu 50% de la inceputul anului ...

  1. are Erste de vanzare actiuni la Medlife si vrea sa-si marcheze exit-ul...

   mai crede cineva evaluarile facute de brokeri????? pe bune??? ei au nevoie de rulaje sa faca bani din comisioane si daca unii sunt si market makeri din diferenta de spread. Pt ei volatilitate este aer si paseaza abureala din asta. Iar cand volatilitate nu este pe piata si o creeaza ei insisi prin rulaje fake. Hai lasati ne ....conducta cu prosti are debitul din ce in ce mai redus. Iesiti la rampa cu niste plasamente, cu niste IPO-uri...mai bagati niste vrajeala cat de buna e aero...acum ar fi momentul... :))))))))))))))))))))))

   Aer0 e foarte buna.Azi,cateva ore!

   pe urma iar nu vezi un bid,e totul gol.Doar la 2-3 mai cumpara managerii,mai mult la misto,cu banii de juma de salariu.

   de ce nu cumpara masiv daca-s asa bune?! 

  Numai mesaje despre conspiratii si inselatorie. Unul nu s-ar uita la ce se intampla in industria sanatatii in Romania si cat potential de crestere exista. Medlife, cu a sa cota de piata imensa, va fi cel mai mare castigator de pe piata serviciilor medicale. Daca asta se va traduce intr-un pret per actiune de 28,5 lei cum scriu cei de la Erste eu nu stiu dar sigur nu va ramane la 19 lei cat e acum.

  1. clar nu va ramane la 19,chiar o sa fie 19-le top o lunga perioada

   Deci acelasi profit pt anul in curs. Da creste cotatia. Ca acum este ieftina la 117 mil profit si capitalizare de 2,5 mld lei. Oare ofera ceva dividende?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro