Erste Group a înregistrat o uşoară scădere a profitului net în primele nouă luni

M.I.
Piaţa de Capital / 30 octombrie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Grupul financiar austriac Erste Group, din care face parte şi BCR, a anunţat, astăzi, că a înregistrat un profit net de 1,223 miliarde euro în primele 9 luni, în scădere cu 5,3 milioane euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile creşterii creditării cu 5,7% de la începutul anului.

"Am continuat să obţinem rezultate foarte bune şi în trimestrul al treilea, cu o creştere sănătoasă a creditării (+5,7 la sută de la începutul anului) şi a depozitelor (+6,1 la sută de la începutul anului), precum şi cu poziţii excelente de lichiditate şi finanţare. În primele nouă luni din 2019, Erste Group a obţinut un rezultat net de 1,223 miliarde de euro. Mai mult, creşterea veniturilor a depăşit-o pe cea a cheltuielilor, în ciuda majorării salariilor în ECE şi a contribuţiilor mai mari la schemele de garantare a depozitelor. Drept urmare, am reuşit să ne îmbunătăţim raportul cost/venit la 58,6 la sută", a spus Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Profitul operaţional a crescut la 2,233 miliarde euro în primele 9 luni, faţă de 1,993 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea totală a activelor a urcat la 252,1 miliarde euro în septembrie 2019, faţă de 236,79 miliarde euro în decembrie 2018.

"În viitor, Europa Centrală şi de Est va rămâne motorul de creştere al Europei, iar Erste Group, cea mai importantă instituţie financiară din regiune, este bine poziţionată pentru a susţine regiunea în continuare. Deşi la nivel global apar tot mai multe semne de încetinire a creşterii economice, noi rămânem încrezători că regiunea ECE va continua să înregistreze rate de creştere economică peste cele ale zonei euro, cu evoluţii ce se vor dovedi mai sustenabile decât în anii 2000", a spus Andreas Treichl.

Rata creditelor neperformante calculată la valoare brută s-a îmbunătăţit din nou la 2,7% (3,2% în decembrie 2018). Rata de acoperire a creditelor neperformante a fost de 76,9% (73,4% în decembrie 2018).

"Contextul operaţional se anunţă favorabil expansiunii creditării. Estimările privind creşterea reală a PIB în 2019 se situează în jur de 3-4% pentru toate pieţele principale ale Erste din Europa Centrală şi de Est, şi de circa 2% pentru Austria. Creşterea reală a PIB ar urma să fie susţinută în principal de cererea internă solidă, în timp ce majorarea salariilor şi scăderea ratei şomajului ar trebui să sprijine activitatea economică din ECE. Este de aşteptat ca disciplina fiscală să se menţină la nivelul întregii regiuni", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro