Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Erste Group vrea să reducă raportul costuri/venituri la 55%

I.A.
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Grupul bancar austriac Erste Group, acţionarul majoritar de la Banca Comercială Română (BCR), a dezvăluit, joi, investitorilor şi analiştilor care sunt obiectivele sale pe termen mediu, transmite APA.

Potrivit documentelor prezentate la cea de-a noua ediţie a Capital Markets Day, veniturile nete din comisioane realizate de Erste Group ar urma să ajungă la 2,4 miliarde euro în anul 2024, în condiţiile în care anul trecut grupul austriac a generat venituri din comisioane de 1,91 miliarde euro. În paralel, Erste Group vrea să îşi reducă raportul costuri/venituri cu aproximativ cinci puncte procentuale până la 55% în anul 2024, de la un nivel de 60,5% în 2018, informează Agerpres.

Andreas Treichl, directorul general de la Erste Group, a declarat:"Ultimii 25 de ani au fost o aventură. Am pornit ca o bancă locală de economii din Viena, un oraş care avea atunci aproximativ 1,6 milioane de locuitori şi am ajuns astăzi una din cele mai importante bănci digitale într-o regiune cu aproximativ 70 milioane locuitori. Când ne-am listat am fost evaluaţi la 1,5 miliarde euro, iar acum am ajuns la 15 miliarde euro. În anul 1998 am raportat un profit net de 133 milioane euro şi acum ne îndreptăm spre un profit net de peste 1,5 miliarde euro".

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene, iar 47.700 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.500 de filiale din şapte ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La sfârşitul anului 2018, Erste Group deţinea active totale în valoare de 236,8 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,79 miliarde de euro şi avea un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group. BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri şi 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. Banca are o reţea naţională de peste 2.000 de bancomate şi 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS