Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

EŞEC AL CONSILIULUI NATO-RUSIA:Soluţionarea disputei cu privire la racheta rusă Novator 9M729

M.I.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

O reuniune a Consiliului NATO-Rusia a eşuat, astăzi, să soluţioneze o dispută cu privire la o nouă rachetă rusă de croazieră, considerată de Alianţa Nord-Atlantică o ameninţare la adresa Europei, a anunţat astăzi secretarul general al blocului militar occidental Jens Stoltenberg, relatează Reuters.

În lipsa unor progrese în acest dosar, Statele Unite urmează să lanseze la 2 februarie o procedură în vederea retragerii din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), după ce a dat Moscovei, în decembrie, un ultimatum de 60 de zile să renunţe la această rachetă.

"Tratatul se află într-un pericol real", a subliniat Stoltenberg, conform News.ro.

Moscova nu a dat semne că vrea un compromis, însă state membre NATO ca Germania speră la progrese diplomatice în cursul procedurii retragerii, care durează potrivit tratatului şase luni, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

"Cu cât mai repede Rusia revine la respectarea (tratatului), cu atât mai bine. Tratatul nu are nicio valoare dacă nu este respectat. Problema sunt rachetele ruse în Europa", a declarat el într-o conferinţă de presă în urma reuniunii Consiliului NATO-Rusia.

Statele Unite, susţinute de aliaţii săi din cadrul NATO, acuză Moscova că a dezvoltat un nou tip de rachetă - Novator 9M729/SSC-8 - care încalcă Tratatul INF, încheiat în timpul Războiului Rece şi care interzice o întreagă clasă de rachete nucleare şi convenţionale terestre, cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri.

Rusia respinge aceste acuzaţii.

Moscova subliniază că raza scurtă de acţiune a rachetei - de 480 de kilometri - nu o face un obiect al tratatului şi acuză Statele Unite de faptul că inventează un fals pretext pentru a abandona un tratat pe care vrea să-l abandoneze oricum, pentru a dezvolta noi tipuri de rachete.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS