Este Diana Şoşoacă agent rus?

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 5 decembrie 2023

Sorin Rosca Stanescu

În cele din urmă, suntem obligaţi să încercăm să răspundem la această întrebare. Mai ales că se apropie alegerile. Iar admiratorii Dianei Şoşoacă ar trebui să fie în cunoştinţă de cauză. În definitiv, există şi suficienţi admiratori ai lui Vladimir Putin, care, la o adică, o pot împinge pe Şoşoacă pe podium.

Cercetările de piaţă demonstrează că, în ciuda războiului de agresiune generat de Vladimir Putin printr-o mişcare greşită pe care a făcut-o pe tabla de şah a lumii şi în ciuda suferinţelor, presiunilor şi pericolelor la care este expusă România, există un anumit procent de concetăţeni, în orice caz de peste 10%, căzuţi în admiraţia liderului de la Kremlin. Sau chiar persoane care, prin cultura lor, prin educaţia lor sau prin filiaţia lor, sunt pur şi simplu filoruşi. Dacă Diana Şoşoacă este agent de influenţă al Federaţiei Ruse, atunci este firesc ca la alegeri aceasta să fie votată de simpatizanţii Moscovei. Ceea ce, cu certitudine, ar ridica-o deasupra ştachetei de 5% şi ar plasa-o împreună cu partidul ei în viitorul legislativ al României. Pe de altă parte, cunoscându-i pe unii dintre admiratorii ei, remarc faptul că aceştia nu sunt totodată şi admiratori ai lui Vladimir Putin, ci mai degrabă îl dezaprobă. Oare sunt induşi în eroare în ceea ce priveşte statutul real al Dianei Şoşoacă?

La întrebarea de mai sus, răspunsul este cu atât mai necesar cu cât, între timp, în absenţa unor probe cât de cât credibile, s-a dezumflat gogoaşa legată de în mod agresiv de pretinsul statut al lui George Simion de colaborator al serviciului de informaţii al Federaţiei Ruse. A trecut mult prea mult timp de când a fost lansată această acuzaţie fără ca să apară până în acest moment vreo probă cât de cât credibilă. George Simion nu a contestat niciodată că, în numeroasele lui deplasări la Chişinău, până când antiunioniştii i-au dat o interdicţie, s-ar fi putut întâlni fără să ştie şi cu unul sau mai mulţi agenţi ai serviciului secret al Federaţiei Ruse, succesor al KGB. Dar dacă a fost să fie, el nu s-a aflat în cunoştinţă de cauză. Şi nici serviciul de informaţii al Moldovei, nici SRI, nici SIE, nici CIA şi nici altcineva nu a putut dovedi contrariul. Din această perspectivă, dar şi din multe altele, George Simion a devenit din ce în ce mai frecventabil atât în plan intern, cât şi în plan extern, iar ascensiunea sa şi a partidului AUR este asigurată. Astfel încât, în prezent, suspiciunile şi-au schimbat direcţia şi se îndreaptă, pe drept sau pe nedrept, în direcţia Dianei Şoşoacă. Există vreun element de susţinere în acest sens?

Aparent, da. Diana Şoşoacă s-a prezentat de câte ori a fost invitată la Ambasada Federaţiei Ruse, cu prilejul diferitelor sindrofii politice organizate acolo şi care, toate, cum era şi firesc, au avut acelaşi laitmotiv. Susţinerea lui Vladimir Putin. Ori Diana Şoşoacă nu este un simplu om de pe stradă. Nu este nici analist, nu este nici jurnalist. Este lider al unui partid şi membru al legislativului României. În această dublă calitate, ar fi fost de datoria ei să fie solidară cu poziţia oficială a statului român şi să evite să încurajeze prin prezenţa şi prestaţia ei administraţia de la Moscova, care se manifestă constant drept ostilă României. A încălcat această regulă şi, fireşte, a generat suspiciuni.

Ca şi în cazul lui George Simion, insist asupra faptului că este de datoria serviciilor noastre secrete să limpezească această situaţie. Este adevărat că nu stă în practica serviciilor secrete să disculpe vreo persoană. În schimb, dacă acea persoană are vulnerabilităţi de acest fel, de datoria SRI şi SIE este să facă cuvenitele investigaţii şi chiar să lanseze acuzaţii de natură să se concretizeze într-un dosar penal. Ceea ce nu se întâmplă.

De aceea eu cred că Diana Şoşoacă nu este un agent de influenţă nici măcar involuntar al Federaţiei Ruse. Este pur şi simplu un om politic destul de extravagant, ca să mă exprim elegant, şi care încearcă să-şi facă loc pe scena alegerilor dând din coate şi din picioare, îmbrâncindu-se şi zbierând în orice microfon îi stă la dispoziţie. Dar pentru adversarii ei acuzaţia cum că ar fi agent de influenţă este convenabilă, aceştia mizând pe faptul că astfel o decredibilizează. Îi anunţ că se află într-o mare eroare. Pentru că, aşa cum arătam la începutul acestei analize, acuzaţiile îi pot aduce voturi. E adevărat, din altă direcţie decât cea de tip suveranist.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. La caracterul pe care il are, nici nu cred ca mai conteaza daca este sau nu agent rus.

  Are destula nesimtire si dementa pentru a fi rejectata de populatie, dar cu toate astea sunt destui votanti care vad in ea lumina calauzitoare si noul geniu din Carpati.  

  Atat timp cat sunt destui dintre noi care prefera dementa, nesimtirea si circul la nivel inalt, nu ar trebui sa ne miram ca suntem la periferia lumii civilizate si ca avem o tara dominata de hoti si de smecheri, dar trebuie sa ne ingrijoram de prostia si disperarea unora dintre noi (prostia de a nu realiza ca alternativa la nemernicia politica de acum este o nemernicie mult mai mare si disperarea de a schimba actuala clasa politica cu orice altceva, inclusiv cu dementa politica).

  Trist, foarte trist pentru ceea ce a reusit sa faca clasa politica din electoratul asta, care in fond este chiar poporul roman. L-a adus la disperare cu nesimtirea, incompetenta si hotia generalizate in sistemul politic si cel bugetar central si mai ales local. 

  Dc e agent rus nu e un agent prea bun, fiind pe fata cu rusii.:))

  deci nu e agent, e doar fan putler. parea mea, nu sariti  

  Depinde ce intelegem prin termenul agent rus .Un agent rus este una si un simpatizant al rusilor este alta .In cazul de fata lucrurile sunt jumi juma .Sosoaca a devenit ,in perceptia cetateanului ,agent rus pe masura ce a evoluat relatia asa cum am vazut deja .Cei ce simpatizeaza cu rusii si restul de cetateni ce nu simpatizeaza privesc persoana in cauza ca pe un agent si asta este suficient pentru noi toti .In esenta poporul Roman nu are o prea mare simpatie pentru sovietici .Despre poporul rus este insa alta treaba .

  Fiind politician nu implica obligatia de a fii la unison cu politica promovata de partidele aflate la conducere,caci satfel nu armai fi nevoie de opozitie.In toate tarile europei sunt partide sau grupari politice ce e opun politicilor oficiale.Cresterea aderentei la AUR si Sosoaica se datoreaza dezamagirii tot mai mare ,a cetatenilor ,fata de modul de conducere a tatii atat pe plan intern cat si extern.numai acolo se pot refugia romanii.Si vor fi tot mai multi.

  1. Singurul candidat ce are in portofoliu seriozitatea , competenta si patriotismul adevarat exprimat este nimeni altul decit romanul absolut Ciuca .Toti ceilalti par a fi in comparatie usor hazlii .

  Orice/oricine nu este cu noi este împotriva noastră.Deci rușii sunt peste tot.

  Am observat ca toti care o critica pe Sosoaca , au un numitor comun , toti se rezuma la cateva etichete si cam atat , Rusia , circ , scandal etc . nici o argumentatie solida la ce spune , numai invective , adica tipic pentru postacii de meserie .

  1. Iti dau eu cateva argumente. Ce face Sosoaca este doar sa se diferentieze de ceilalti. E o chestie de marketing pentru a capta o masa de votanti care ar vrea alceva.

   Oricum aceasta masa nu pot reprezenta viitorul, sunt cei care nu se adapteaza si traiesc in mizeria lor, preferand sa le fie rau si celorlalti pentru a justifica starea in care se afla. 

  O fi sau n-o fi... poate ar trebui sa ne preocupe mai mult ca o sa-l avem in curand pe Putin in coasta la granita de est. Pe cale logica, adio Schengen, ca trebuie sa fie tampiti europenii sa nu negocieze o zona de excludere intre cele doua imperii.

  Cand aceste lucruri se vor materializa, nici nu va mai conta agentul cui este ShoSho 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb