Abonament gratuit

"Estimăm o creştere de 20% a pieţei piscinelor"

A consemnat EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

"Estimăm o creştere de 20% a pieţei piscinelor"

(Interviu cu Radu Costin, marketing specialist Fibrex) 

Piaţa piscinelor va creşte cu circa 20% în acest an, estimează Radu Cos-tin, marketing specialist în cadrul Fibrex. Domnia sa ne-a spus, într-un interviu, că, în condiţiile în care nu există date exacte în acest sens, apreciază o valoare a pieţei de profil de 8-10 milioane de euro.

Compania Fibrex produce mai multe modele de piscine îngropate, confecţionate din răşini poliesterice armate cu fibră de sticlă.

Reporter: Cum a evoluat piaţa pis-cinelor din ţara noastră, în ultimul an?

Radu Costin: Trendul este în creştere, soluţiile oferite de noi fiind tot mai apreciate de către clienţi datorită diversităţii şi a montajului rapid. Practic, în 2-3 săptămâni de la lansarea comenzii, piscina este instalată cu toate echipamentele necesare. Foarte important de subliniat este că şi în cazul alegerii unei piscine, clienţii sunt tot mai informaţi şi educaţi, optând pentru soluţiile de piscine realizate în fabrică, la care beneficiază de servicii complete, garanţie sau post-garanţie.

Reporter: Ce estimări aveţi pentru acest an, legate de piaţa de profil?

Radu Costin: Datorită condiţiilor meteo, începutul de sezon în acest an a fost puţin mai lent, dar cu toate acestea estimăm o creştere de 20%.

Reporter: Ce tipuri de piscine sunt cele mai solicitate?

Radu Costin: Cele mai solicitate pentru uzul rezidenţial sunt piscinele cu structura din beton finisate cu ceramică, vitroceramică sau liner, iar cele pentru uz privat sau mici pensiuni sunt piscine monobloc din fibră de sticlă care prezintă numeroase avantaje - perioada de realizare şi montaj scurtă, întreţinerea uşoară, nu necesită renovări majore, îmbinările nu există deoarece piscinele sunt realizate monobloc şi oferă o etanşeitate perfectă... Mai există şi piscine hobby - mici, gonflabile, cu o durată de utilizare de aproximativ 2 sezoane şi piscine din tablă şi liner, cu garanţie de doi ani şi durata de utilizare de 4-5 ani.

Reporter: Ce tendinţe sunt în piaţa de profil?

Radu Costin: Pentru piscinele private, o dorinţa clară este de a avea treptele încastrate în piscină, culorile suprafeţelor rămân aceleaşi ca în anii trecuţi, dominând albastrul deschis, iar materialele utilizate fiind cele calde (linere sau suprafeţele piscinelor din fibră de sticlă). Am observat că este apreciat tot mai mult de către client designul minimalist. Astfel, începând din acest, an venim în întâmpinarea clienţilor cu două noi modele de piscină care se încadrează în aceste linii.

Reporter: La ce valoare se ridică piaţa din domeniu?

Radu Costin: Nu deţinem date exacte, dar apreciem o valoare de 8-10 milioane de euro.

Reporter: Ce tipuri de piscine oferă compania pe care o reprezentaţi?

Radu Costin: Compania Fibrex produce mai multe modele de piscine îngropate, confecţionate din răşini poliesterice armate cu fibră de sticlă. Aceste piscine, având latura lungă de până la 11 m, se livrează clientului sub forma unei cuve cu o parte din instalaţie premontată. Cele mai mari avantaje ale aces-tui tip de piscină sunt costurile reduse, durabilitatea, aspectul de neegalat de alte variante de construcţie şi nu în ultimul rând, durata mică pe care o necesită montajul. Interiorul piscinei este acoperit cu gelcoat, un smalţ poliesteric deosebit de rezistent la variaţiile de temperatură, la intemperii, la uzură, radiaţii UV şi şocuri mecanice. Piscinele Fibrex pot fi realizate cu pereţii în construcţie, normal sau izolaţi termic, cu o structură tip fagure din polipropilenă. Astfel, în urma izolării pereţilor, se diminuează semnificativ pierderile de căldură din apă, în cursul nopţii, dar şi în cursul zilelor mai reci, prelungindu-se astfel durata de folosire a piscinei.

Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor clienţilor noştri, am suplimentat aria de servicii şi soluţii oferite în domeniul piscinelor, astfel încât am ajuns la nivelul la care oferim piscine în toate variantele de construcţie, respectiv şi piscine din beton. Marele avantaj al acestor pis-cine constă în faptul că nu există limite sau restricţii privind forma sau dimensiunea acestora. Acest lucru reprezintă un foarte mare avantaj în cazul în care se doreşte o piscină cu forme atipice sau de dimensiuni foarte mari, piscinele din beton putând fi realizate la dimensiuni olimpice (50x25) şi chiar mai mari. Interiorul piscinelor din beton poate fi îmbrăcat cu liner, o folie specială, foarte rezistentă şi elastică, sau în variată premium cu vitroceramică. Această metodă din urmă oferă eleganţă şi rafinament oricărei forme de piscină.

Reporter: Unde sunt produse acestea?

Radu Costin: Piscinele Fibrex sunt produse în cadrul unităţii noastre din localitatea Crasna, judeţul Sălaj. Aceas-tă ramură de producţie este în continuă dezvoltare şi reprezintă unul din cele mai ambiţioase proiecte realizate până în prezent de către compania noastră.

Reporter: Ce plajă de preţuri aveţi?

Radu Costin: Valorile diferă în funcţie de tipul construcţiei şi dimensiunea piscinei dorite. Astfel, avem pis-cine supraterane produse în Europa, începând de la 1000 de euro, iar pentru cele îngropate, produse de către compania noastră, valorile încep de la 5000 euro pentru o piscină cu dimensiunile de 6x2,7 m, modelul Venice, şi pot ajunge până la 13.000 euro în cazul modelului Capri, care are o dimensiune de 10,5x3,6 m şi este prevăzut şi cu o minipiscină tip Jacuzzi încorporată.

Compania Fibrex asigură servicii complete: consultanţă, livrare piscină, instalare, montaj şi punere în funcţiune, suport tehnic cu echipe specializate, garanţie şi post-garanţie. Aşadar, oferim consultanţă în alegerea piscinei şi poziţionarea corectă a acesteia, livrăm piscina clienţilor până în locul instalării şi avem echipe specializate şi experienţa necesară în montaj piscine şi instrucţiuni de întreţinere.

Reporter: Care este strategia pe care o aveţi pentru a face faţă concurenţei?

Radu Costin: O descriere şi o înţelegere cât mai bună a produselor noas-tre de către client, pentru a avea toate informaţiile necesare în momentul în care se ia decizia de cumpărare. În esenţă, ne dorim educarea clientului. Dorim să oferim încredere şi siguranţă clientului, deoarece acesta caută produse care să îi satisfacă nevoile, să îi rezolve problemele şi să îi ofere un anumit confort.

Reporter: Ce cifră de afaceri aţi avut anul trecut şi ce estimări aveţi pentru anul în curs?

Radu Costin: Cifra de afaceri de anul trecut a fost de aproximativ 4,6 milioane de euro, iar pentru acest an estimăm o cifră de afaceri de aproximativ 5,5 milioane de euro.

Reporter: Ce proiecte de investiţii aveţi şi care este bugetul alocat?

Radu Costin: Am început exportul de piscine cu succes în trei ţări europene şi continuăm dezvoltarea de produse noi. În acelaşi timp, continuăm dezvoltarea segmentului auto din cadrul companiei noastre, prin construirea unor noi unităţi de producţie pe o suprafaţă de 2000 de mp, pe care le vom utila cu echipamente moderne pentru termoformarea pieselor de caroserii auto, pentru executarea pieselor prin injecţie în vacuum şi pentru montajul subansamblelor auto, investiţie pe care o vom finaliza în acest an.

Reporter: Mulţumesc!

(Interviu preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie