Estonia subliniază la reuniunea Comitetului Militar al NATO importanţa ajutorului militar occidental pentru Ucraina

V.G.
Internaţional / 17 septembrie 2022

Estonia subliniază la reuniunea Comitetului Militar al NATO importanţa ajutorului militar occidental pentru Ucraina

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a apreciat astăzi, la reuniunea de la Tallinn a Comitetului Militar al NATO, că ajutorul militar occidental a fost crucial pentru rezistenţa Ucrainei în faţa agresiunii ruse, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Ofensiva în curs dovedeşte că ajutorul militar apropie Ucraina de victorie şi de pace. Obiectivul nostru principal trebuie să fie amplificarea ajutorului şi a livrărilor de armament, pentru a respinge agresiunea Rusiei cât mai curând", a declarat ea în discursul în faţa reprezentanţilor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Armata ucraineană a eliberat recent teritorii, în urma unei contraofensive în nord-est, iar "înfrângerea operaţională" a Rusiei în regiunea Harkov este un indiciu că Ucraina controlează situaţia şi acţionează inteligent, a mai spus Kallas.

Contribuţia Estoniei la ajutorul pentru Ucraina a reprezentat 0,8% din PIB, a arătat şefa guvernului de la Tallinn, promiţând că ţara sa va continua să sprijine eforturile ucrainenilor "oricât timp va fi nevoie".

Comandantul armatei estoniene, general-locotenentul Martin Herem, a făcut apel la omologii săi prezenţi la reuniune să ajute în continuare Ucraina.

"Dacă dorim să păstrăm ordinea mondială pe care o cunoaştem, Ucraina trebuie să învingă. Ca şefi ai apărării, trebuie să insistăm pentru asistenţă militară semnificativă şi continuă, fie sub forma sprijinului material, fie prin instruire sau alte ajutoare relevante", a spus el, adăugând: "Ne-am dat cu toţii seama că nu e vorba de un sprint, ci de un maraton".

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro