ETORO:DeFi "intră în forţă" pe scena investiţiilor din România

S.B.
Piaţa de Capital / 13 ianuarie

DeFi "intră în forţă" pe scena investiţiilor din România

Cardano (ADA) continuă să îşi menţină poziţia de cea mai popular criptoactiv pe platforma de investitii multiactive eToro la nivel global în T4 2021, în timp ce Decentraland (MANA) a intrat în top 10 al celor mai deţinute criptoactive, dovedind interesul tot mai mare pentru metavers.

Pe măsură ce investitorii caută să îşi diversifice portofoliul, criptoactivele mai mici precum Tron (creştere de 729%) sau IOTA (428%) au continuat să aibă performanţe foarte bune, înregistrând creşteri mari în tranzacţionare de la an la an.

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiţii eToro, a comentat: "Pe fondul creşterii în popularitate a investiţiilor din partea investitorilor individuali, tot mai mulţi încep să-şi reorienteze atenţia de la bitcoin. Investitorii consideră că altcoins reprezintă o oportunitate de investiţie mai bună decât investiţia exclusiv în bitcoin în acest moment, deoarece ele tind să se afle mai devreme în ciclul de dezvoltare sau de adoptare faţă de bitcoin sau au un caz de utilizare potenţial mai inovator".

Investitorii români urmează trendul global. Pe platforma eToro, Cardano a rămas alegerea numărul unu a investitorilor de retail în trimestrul al treilea şi al patrulea, iar Bitcoin şi XRP au completat următoarele două poziţii pentru cele mai deţinute criptoactive în această perioadă. Cele mai bune performanţe le-au avut Cardano, cu o creştere de 1360% de la an la an, urmat de TRON, cu o creştere de 888% şi IOTA, cu o creştere de 682%.

Cu toate acestea, criptoactivele care au urcat cele mai mult în top sunt Decentraland (MANA) şi Shiba, atât la nivel global, cât şi în rândul investitorilor români. Sosirea DeFI pe scenă a determinat o cerere crescută din partea investitorilor pentru MANA, împingând token-ul în top. MANA a avut cea mai bună performanţă, cu o creştere de 385% de la un trimestru la altul (572% în România), în timp ce Shiba a crescut cu 271% (418% în România).

Peters a adăugat: "Având în vedere că proiectele descentralizate sunt dornice să le ofere deţinătorilor de token-uri o participare la decizii, investitorii au astfel acum mai mult ca oricând un cuvânt de spus în ce priveşte guvernanţa şi recompensele. Cu tendinţe precum Web 3.0 şi metaverse care nu vor face decât să crească în 2022, ne aşteptăm ca DeFi să meargă din ce în ce mai bine pe măsură ce se va integra mai mult în mainstream."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro