eToro: Un număr record de investitori individuali susţin pachetul salarial al lui Elon Musk

T.B.
Piaţa de Capital / 20 mai

eToro: Un număr record de investitori individuali susţin pachetul salarial al lui Elon Musk

Un număr record de investitori individuali au votat deja asupra propunerilor cheie abordate în cadrul viitoarei Adunări Generale Anuale (AGA) a Tesla, majoritatea susţinând mult discutatul pachet de compensaţii al lui Elon Musk, potrivit celor mai recente date furnizate de platforma de tranzacţionare şi investiţii eToro, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Utilizatorii eToro care deţin acţiuni Tesla au votat prin reprezentare privind mai multe propuneri asupra cărora se va decide la AGA din 13 iunie, una dintre acestea fiind aprobarea sau nu a planului de remunerare de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk. Cu mai mult de trei săptămâni rămase în care investitorii pot vota prin reprezentare, AGA a companiei Tesla a înregistrat deja cea mai mare participare de până acum a utilizatorilor eToro, depăşind recordul anterior stabilit de GameStop, informează sursa.

Până în prezent, au fost exercitate voturi pentru aproximativ un sfert (24%) din toate acţiunile Tesla deţinute de utilizatorii eToro. Pentru comparaţie, la recenta AGA a Microsoft, cifra echivalentă a fost de 1,7%, în timp ce pentru Apple a fost de 1,9%, potrivit companiei.

Yoni Assia, CEO şi co-fondator al eToro, a declarat, potrivit comunicatului: "Tesla este cea mai populară acţiune de pe platforma eToro şi este o companie de care utilizatorii eToro sunt foarte pasionaţi. Sunt încântat că atât de mulţi dintre ei au şansa de a lua parte la ceea ce este probabil cea mai aşteptată AGA a companiei din ultimii ani. Acesta este exact motivul pentru care am lansat votul prin reprezentare la începutul anului trecut - pentru a le oferi investitorilor individuali posibilitatea de a influenţa guvernanţa corporativă a companiilor în care investesc şi la care ţin."

Tesla a îndemnat comunitatea sa de investitori individuali să participe la AGA, iar în urmă cu câteva zile CEO-ul Elon Musk şi-a exprimat îngrijorarea într-o postare pe X că un număr semnificativ de investitori individuali Tesla nu au reuşit să voteze prin reprezentare, precizează sursa.

Acţionarilor Tesla li s-a cerut să voteze privind o serie de întrebări pentru următoarea AGA. În ceea ce priveşte remunerarea lui Elon Musk, votul a fost în mod specific asupra "unei propuneri Tesla de ratificare a acordării de opţiuni de cumpărare de acţiuni 100% bazate pe performanţă pentru Elon Musk, care a fost propusă şi aprobată de acţionarii noştri în 2018". Dintre utilizatorii eToro care au votat cu privire la această propunere, peste 80% au votat în favoarea propunerii, transmite sursa.

eToro facilitează utilizatorilor săi să voteze prin reprezentare prin intermediul parteneriatului cu Broadridge Financial Solutions. Utilizatorii eToro, inclusiv cei care deţin fracţiuni de acţiuni, pot participa la AGA pentru acţiunile listate în întreaga lume, votând prin reprezentare în probleme precum fuziunile, remunerarea executivilor şi obiectivele de mediu, sociale şi de guvernanţă, arată datele eToro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu ce calcule fac micii actionari, da e absurd sa platesti CEO-ul companiei cu un salariu mai mare dacar toate profiturile de pana acum ale Tesla... Oricum, nu este problema mea, ca nu am actiuni Tesla

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb