Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ETURIA:"Turiştii se reorientează către zonele calde, unde coronavirusul nu rezistă"

A.T.
Companii /

"Turiştii se reorientează către zonele calde, unde coronavirusul nu rezistă"

"În câteva luni vom învăţa să trăim cu acest virus şi vom continua să călătorim", Daniela Shah, cofondator Eturia şi medic 

Vacanţele în China au fost anulate până în luna mai

În destinaţiile din portofoliul Eturia, aflate în zonele fără restricţii de călătorie, vacanţele se desfăşoară normal

Turiştii se reorientează către zonele calde, prin prisma faptului că studiile efectuate până în prezent arată că virusul Covid 19 nu rezistă la temperaturi de peste 27-30ºC, transmite agenţia de turism specializată pe vacanţe exotice, Eturia.

Conform datelor turoperatorului, solicitările pentru destinaţii ca insulele din Oceanul Indian (Seychelles, Mauritius sau Maldive) sau din Caraibe (Cuba, Republica Dominicană, Cancun, Aruba, Curacao, Barbados) au fost în creştere, dar s-au înmulţit şi cererile pentru America Centrală (Panama, Costa Rica şi Guatemala), America de Sud (Peru, Argentina, Brazilia, Ecuador, Columbia) sau Africa (Africa de Sud, Namibia, Kenya, Tanzania).

Agenţia de turism a adăugat că în toate aceste destinaţii are contracte directe cu hotelurile, iar faptul că lucrează cu turoperatori locali pentru toate celelalte servicii îi facilitează posibilitatea de a gestiona rapid orice situaţie neprevăzută.

Eturia a mai anunţat că pachetele de vacanţă pentru China au fost amânate până în luna mai, inclusiv, fără penalizări pentru turişti, chiar dacă au implicat unele costuri, din cauza epidemiei de coronavirus.

Potrivit turoperatorului, au fost anulate şi vacanţele în Iran şi Coreea de Sud - până în luna aprilie inclusiv. Agenţia nu este afectată în mod direct de focarul din Italia, ţinând cont că nu operează programe în această destinaţie.

Agenţia a informat: "Imediat ce OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a început să impună restricţii de călătorie pentru anumite destinaţii, am venit în întâmpinarea turiştilor noştri şi am anulat prompt pachetele de vacanţă pentru China până în luna mai inclusiv, fără penalizări pentru aceştia, chiar dacă au implicat unele costuri din partea noastră. Ulterior, am anulat vacanţele în Iran şi Coreea de Sud - până în luna aprilie inclusiv, iar, pentru, Italia nu operăm programe, astfel că apariţia unui nou focar epidemic aici nu ne afectează în mod direct".

Turoperatorul a subliniat faptul că depinde de politicile companiilor aeriene şi ale partenerilor locali.

"Încă de la apariţia primelor semne ale acestei epidemii, am monitorizat îndeaproape toate website-urile oficiale ale autorităţilor internaţionale şi româneşti din domeniul sănătăţii (OMS, ECDC, CDC, CNSCBT). Suntem în permanent contact cu partenerii noştri locali pentru a evalua prompt riscurile de călătorie şi a putea lua în timp util toate măsurile care să menţină siguranţa turiştilor", mai transmite agenţia.

Potrivit Eturia, majoritatea turiştilor au preferat să folosească sumele de bani aferente pachetelor anulate pentru a alege alte vacanţe din portofoliul său, cu plecări estivale sau de revelion, însă au fost şi unele cazuri în care li s-au returnat integral sumele plătite.

Pentru destinaţiile din portofoliul Eturia aflate în zonele fără restricţii de călătorie, vacanţele se desfăşoară normal, menţionează agenţia de turism.

Sorin Stoica, CEO şi cofondator Eturia, a declarat: "În ultima perioadă, primim solicitări în special pentru ţările din America de Nord, America Latină, Caraibe, Africa şi Oceanul Indian, destinaţii în care nu se înregistrează focare epidemice (au doar cazuri «de import»), iar virusul nu reprezintă o ameninţare pentru sănătatea turiştilor noştri. Ce s-a întâmplat de fapt, a fost o mutare a interesului general către circuitele din America de Nord şi America Latina, sejururile din Cuba, Republica Dominicană, Mombasa, Zanzibar, Maldive şi Mauritius etc. O cerere foarte mare înregistrăm şi pentru vacanţele de safari în Africa, susţinând trendul ascendent pe care l-am înregistrat în ultimii ani. Există în continuare solicitări pentru Asia, în special Thailanda, Bali, Filipine, Malaezia, Singapore, însă numărul acestora este în scădere faţă de anul trecut".

Reprezentanţii agenţiei au subliniat faptul că turiştii Eturia sunt, mai presus de toate, persoane responsabile, care urmează recomandările din partea sa şi agenţia este în permanent contact cu cei aflaţi în vacanţă.

"Este normal să fie curioşi, să ne ceară mai multe detalii, astfel că le suntem alături pentru a le oferi orice informaţii legate de călătoriile lor şi îi asigurăm şi pe această cale că politica noastră din această perioadă are în prim plan interesul şi siguranţa lor", au mai precizat oficialii turoperatorului. "Vom continua monitorizarea şi vom updata politica noastră în acord cu recomandările şi restricţiile de călătorie în cazul în care apar modificări relevante în situaţia globala legată de COVID-19," mai adaugă Sorin Stoica, CEO Eturia.

În toată această perioadă de epidemie, ca şi în cazul gripei sau a altor infecţii respiratorii, turiştii trebuie să fie precauţi şi să respecte măsurile de igienă de bază.

"Pentru a ne proteja de îmbolnăvire este esenţial să respectăm câteva reguli elementare de igienă şi profilaxie, care ne vor feri de îmbolnăviri: spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun (minimum 20 de secunde); evitarea contactului mâinilor nespălate cu ochii, gura şi nasul, mai ales când suntem în locuri publice; în momentul tusei sau strănutului, trebuie să ne acoperim gura şi nasul cu pliul cotului; să evităm contactul cu persoane cu simptome similare cu cele ale gripei (tuse, febră). Totodată, este important să ne respectăm reciproc spaţiul vital, adică să încercăm să păstrăm o distanţă de 1-2 metri faţă de cei din jur, căci transmiterea directă a virusului se face la o expunere mai mare de 10-15 min, mai aproape de 1-2 metri de persoana infectată", recomandă Daniela Shah, cofondator Eturia şi medic.

Ea mai adaugă, în ceea ce priveşte previziunile: "Cred că evoluţia epidemiei va fi spre un declin natural, cel mai probabil ne vom obişnui să convieţuim cu virusul: se va forma memoria colectivă, prin care va creşte imunitatea noastră în faţa infecţiei, eventual va apărea şi vaccinarea ca la gripă, iar SARS-CoV-2 (ce determină COVID-19) va deveni un virus sezonier (precum gripa de tip A, B etc), care circulă în mod normal şi determină periodic mici focare epidemice. Însă, impactul major la nivel global nu este dat neapărat de prezenţa virusului şi a epidemiei care produce efecte pe termen scurt, ci mai degrabă de efectele majore produse de blocajele din foarte multe sectoare din economie, cu repercusiuni pe termen mediu şi lung.

Fiind de profesie medic, tind să fiu mult mai preocupată de protejarea sănătăţii copilului meu şi a familiei mele, iar turiştii noştri au devenit în timp prietenii şi familia mea extinsă. Cu toate acestea, ştiu că viaţa nu înseamnă un lung şir de frici, mai mult sau mai puţin autoinduse, sunt convinsă că în câteva luni vom învăţa să trăim cu acest virus şi vom continua să călătorim cu aceeaşi pasiune ca până acum, pentru a ne bucura de toate frumuseţile lumii."

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. In curand falimentul. Doar banii va intereseaza.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Eu zic sa mergeti voi cei din agentiile de turism in vacante pana nu mai puteti si sa ne spuneti si noua pente un an cum va-ti acomodat cu CORONA VIRUSUL 19. Bine ? Drumuri bune va dorim pentru orice destinatie va doriti... Mai lasati-ne cu aburelile voastre, va este frica de faliment? Oamenii intregi la minte anul acesta nu calatoresc in afara tarii..

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Eturia minte despre acele studii.

  "„Nu există nici o dovadă că coronavirusul își va opri răspândirea dacă se va încălzi. Este o speranță falsă să spui că virusul va dispărea de la sine, dacă vine vara!”. Aceasta este declarația directorului executiv al Organizației Mondiale a Sănătății," 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Eu vreau sa mentionez aici Iran. E peste duzina de morti acolo si e cald si bine si virusache merge bine. Mai ramine sa minta eturia asta cu faptul ca nu se ia decit de la om la cimpanzeu si cimpanzeul merge in vacanta unde vrea el ca nu moare decit cind se intoarce in Romania.

   Escroci SADEA ! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS