Abonament gratuit

EUGEN TOMAC: "A saluta instalarea guvernului impus de Dodon, o eroare"

F.D.
Politică /

 "A saluta instalarea guvernului impus de Dodon, o eroare"

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, critică reacţia europarlamentarului USR - PLUS Dragoş Tudorache după instalarea noului Guvern de la Chişinău, considerând că a saluta instalarea guvernului impus de Dodon este o eroare,pentru că e riscant să acorzi un cec în alb unora care au preluat puterea în mod dubios.

Dragoş Tudorache "s-a poziţionat greşit, din capul locului, dintr-un singur motiv: pentru că la Chişinău nu ai nişte parteneri politici care joacă onest cu instrumentele democratice, ci nişte grupuri de interese care vor să acapareze toată puterea statului pentru ei, iar bătălia se dă între aceştia de ani buni", afirmă Tomac într-o postare intitulată "Unde greşeşte Dragoş Tudorache".

"A saluta instalarea noului guvern impus de Dodon reprezintă o eroare pentru că mi se pare riscant să le acorzi un cec în alb unora care au preluat puterea într-un mod dubios. Mai ales având în vedere că această criză politică prin care a fost înlăturat guvernul Maia Sandu, în urma unei moţiuni de cenzură, are la bază Justiţia din R. Moldova", continuă liderul PMP.

El admite că, la Bruxelles, în Parlamentul European, nu avem o agendă clară în ceea priveşte R. Moldova şi că, cel puţin pe acest subiect, europarlamentarii români nu se consultă între ei, fiecare având propria agendă, în funcţie de politica de acasă sau de grupul politic din care face parte în Parlamentul European.

În opinia sa, şi în Republica Moldova situaţie este aceeaşi ca în România, care "şi-a prăbuşit în timpul guvernării PSD întreaga încredere externă ca stat tocmai pentru că politicienii de la guvernare au încercat să controleze justiţia".

Ulterior, Dragoş Tudorache şi-a explicat declaraţia, spunând că, în calitate de raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, are datoria de a pondera opiniile personale cu rigorile diplomatice şi cu necesitatea de a menţine un canal politic cu guvernul partener, oricare ar fi acesta şi că dincolo de suveranitatea deciziilor unui stat european, cum este Republica Moldova, îşi păstrează o mare rezervă cu privire la schimbarea abruptă a guvernului condus de Maia Sandu.

"Aştept dovezi clare dinspre noul guvern în ceea ce priveşte respectarea traseului european al acestei ţări. Doar faptele şi acţiunile politice concrete de continuare a reformelor începute de Guvernul Sandu mă pot convinge", spunea Tudorache.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Eu zic sa lasam Republica Moldova sa mearga pe drumul ei si noi romanii sa ne vedem de drumul tarii noastre. Se pare ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda cu cei de acolo. i-am ajutat cu ce am putut dar ei tot la Moscova trag... Sa-i lasam in pace...

  1. Zaau ? Si ma rog cu ce i-am ajutat ?!!? Mentalitate tipica de arogant banatean sau ardelean, ce stramba din nas cand aud de moldoveni , dar nu vad "barna din ochiul propriu" ; centrul Timisoarei , de pilda, a ajuns un PUROI DE TIGANIE, ti-e rusine sa inviti un strain in Timisoara...

   In afara de raposatul porc national Paunescu n-am auzit pe cineva sa ajute moldovenii... Ori Basescu ! 

   Basarabia trebuie ajutata ACUM , CAND LE ESTE GREU si n-am nevoie de MOFTANGII ce nu-si suporta fratii si surorile !

   HAI SICTIR ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie