27 iunie 2012
 
O semifinală de Campionat European între Portugalia și Spania pare o rețetă perfectă, cu toate ingredientele incluse, pentru un festin fotbalistic. Analizând ce s-a întâmplat până acum la Euro, cu o privire atentă ale celor opt partide ale celor două combatante, ne îndreptățește să spunem că lucrurile nu vor sta chiar așa. Spania e la fel de spectaculoasă ca un joc pe calculator, după ce l-ai parcurs până la capăt nu mai ai parte de nicio surpriză. Pasele merg, adversarii nu fac față, mai pică și câte un gol din interiorul careului de șase metri, dar chiar și așa sunt tot mai multe voci care spun că jocul Campioanei Mondiale e plictisitor. Trupa lui Del Bosque joacă un fel de tiki fără taka, ca un șpriț de vară fără vinul aferent.
 
Chiar dacă după primele două jocuri din grupe era destul de greu de spus acest lucru, Cristiano Ronaldo pare a fi omul care să salveze această semifinală. Execuțiile sale rapide, surprinzătoare pot fi răspunsul la păienjenișul de pase țesut în jurul lui Xavi și Iniesta. Acesta este scenariul optimist, pentru că omul numărul 1 al Portugaliei ne-a arătat că poate dormi în ghete precum soldatul sovietic în fața porții Brandenburg după ce își făcuse stocul de ceasuri, iar fără el portughezii au eficiența unui revolver fără gloanțe.
 
Casele de pariuri au o favorită, spectatorii neutri au alta. Să vedem cine va avea câștig de cauză, calculul rece sau emoția. 
 
  Dan Nicolaie